Stadswandeling 053: ‘heerlijk’ coronaproof uitje in Enschede!

Door

Afgelopen deden Jeanine & Pelle, mee met de tweede editie van De Stadswandeling 053! Jeanine is student en helpt VETTT achter de schermen mee, ze zorgt er onder andere iedere week voor dat de weekendtips online komen te staan! Jeanine & Pelle liepen de wandeling zonder kinderen, maar hij is ook supergeschikt met kinderen. In deze blog lees je er alles over!

Over Stadswandeling 053

De Stadswandeling is al in meerdere steden in Nederland een succes. Het concept is simpel: leer je stad te voet kennen en steun tegelijkertijd de horeca! Door de route op de routekaart te volgen loop je weer eens een keer een andere richting op en ondertussen kun je een leuke opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden.

Tijdens de lockdown is elk uitje welkom en het volgen van een wandelroute is toch weer even iets anders dan het lopen van je vaste wandelrondje. De eerste route in Enschede, twee weken geleden, ging door Enschede centrum en afgelopen weekend stuurde de route ons door Roombeek en een stukje door het centrum. Vanaf nu wordt er elk weekend weer een andere route uitgestippeld. Zo kun je ook vaker meedoen!

Hoe De Stadswandeling 053 werkt

Zaterdagochtend krijgen we een document toegestuurd met hierin de wandelroute ‘Naar het Noorden’, achtergrondinformatie over de locaties, een paar kleine opdrachtjes en een leuke vragenlijst voor onderweg. We krijgen ook een menukaart mee met exclusieve deals (Een hapje en drankje kost ongeveer 5 euro). Want met De Stadswandeling ontdek je niet alleen de mooiste plekjes in Enschede, je stopt onderweg ook bij verschillende horecazaken om iets lekkers te eten!

Bij het reserveren van de wandeling hadden we de keuze uit twee tijdsloten: 12:00-14:30 en 14:30-17:00. We gingen voor het laatste tijdsslot. De wandeling zou zo’n anderhalf uren duren. Maar plan er gerust 2 uur voor in! Nadat we onze fietsen bij het Winkelcentrum op het Roombeek geparkeerd hebben, gaan we te voet verder.


Stop 1: Van Doorn & Doorn          

Ons eerste hapje halen we bij Van Doorn & Doorn op de Steenbeltweg in Roombeek. Het volgen van de route gaat meteen al mis want we lopen straal voorbij deze leuke zaak. De routekaart is erg duidelijk, we waren allen te druk in gesprek. Oeps! Eenmaal op locatie delen we de ‘Prosciutto wrapped caprese bites met een gember aloë vera shot’. Een lekker, licht hapje om mee te beginnen! Ook erg leuk deze plek met kinderen: zowel voor als achter het pand vind je een leuke overzichtelijke speeltuin. Daphne schreef hier voor Vettt al eens een blog over: van Doorn & Doorn.

kindvriendelijk terras enschede
De heerlijke speeltuin voor Van Doorn & Doorn. Fotocredits: Daphne aan de Stegge

Stop 2: Brasserie Willemientje

Vanuit het Roombeek lopen we richting het Centrum van Enschede naar Brasserie Willemientje. We genieten hier van een kruidige tomatensoep. Heel lekker maar ook fijn om onze handen mee op te warmen, want het was best fris.

stadswandeling 053
Opwarmen met een heerlijk soepje!

Stop 3: Rosy’s

Bij de derde stop kunnen we kiezen uit een warm drankje en allerlei gebakjes die er fantastisch uit zien. Het drankje slaan we over en de twee gebakjes nemen we mee naar huis. We moesten ook nog ruimte overhouden voor al het andere lekkers! Zelf was ik nog nooit eerder bij Rosy’s geweest maar dit ga ik zeker vaker doen. Wat een leuk zaakje met heerlijke zoetigheden! Misschien dat je Rosy’s al kent van een eerdere blog, Milou heeft haar genderreveal taart door Rosy’s laten maken.

Stop 4: Foodbar Bluff

Centraal op de Oude Markt: Foodbar Bluff. Normaal gaan we vaak een hapje of drankje doen op de Oude Markt in Enschede centrum afhalen doen we dit toch iets minder snel. Toch is het bij Foodbar Bluff nog steeds erg gezellig door de leuke bar met aankleding die buiten staat. We eten hier een bakje nacho’s met gesmolten cheddar en crème. Vervolgens lopen we ‘snel’ terug richting het noorden, zodat we nog op tijd bij de laatste stop kwamen, Het Paradijs. Het blijkt dat je die 2 uur wel echt nodig hebt als je onderweg ook wilt eten :-).

Stop 5: de ontdekking van de dag, Het Paradijs

Ook bij Het Paradijs waren wij nog nooit geweest. We waren dan ook verbaasd toen we binnenkwamen, wat een mooie plek! Vol met planten en bloemen, echt een paradijs! Als ze weer open zijn, en je eet hier dan kunnen de kinderen een te gekke speurtocht doen. Yvette schreef hier al eens een blog over: uit eten met kinderen bij Het Paradijs.

Hier eten we een pita broodje met geroosterde halloumi, rode kool en ananaschutney met daarnaast een bekertje gemberbier. Dit broodje was mijn persoonlijke favoriet!

De inrichting bij Het Paradijs, het doet zijn naam echt eer aan!

De opdrachten en quiz

Je hebt de mogelijkheid om tijdens de wandeling opdrachten te maken en met een quiz mee te doen. Je print dat dan vooraf uit. Wij hebben hier niets van gedaan :-). De route bekeken we via de app op onze telefoon. We hadden het eigenlijk al druk genoeg met kletsen en lekker eten.

De Stadswandeling 053 met kinderen

Stadswandeling 053 heeft 2 routes van bijna 7 kilometer. Deze zijn goed af te snijden om wat sneller terug te zijn voor de kinderen. Maar je kunt natuurlijk ook een kinderwagen, step of loopfietsje meenemen!

Als je de wandeling reserveert, krijg je een routekaart met veel kleine opdrachtjes en ‘wat kies jij?’. Deze zijn leuk voor kinderen om onderweg te doen. De gerechtjes zijn ook geschikt voor kinderen en bij sommige horeca is er een speciale kinderdeal.

Meer weten over De Stadswandeling 053?

De Stadswandeling 053 is leuk voor gezinnen maar ook zonder kinderen is dit uitje een aanrader! Let er wel op dat je vanwege de coronamaatregelen alleen mee mag doen met max. 2 volwassenen. Meer informatie over o.a. prijzen en reserveren vind je via Facebook en Instagram. Hier vind je ook meer informatie over toekomstige edities van De Stadswandeling.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.