De weekendtips: 22 t/m 24 maart

Door

Yay, de zon is terug. Wat ontzettend fijn én genieten is het. En dan zijn er ook nog eens heel veel leuke dingen te doen het weekend. En aan het einde van dit overzicht hebben we nog een aantal bonustip voor jou voor zonnige dagen!

Vrijdag 22 maart: Nationale Pannenkoekdag

Dé ultieme reden om vrijdag Pannenkoeken te eten! Het wordt ook nog eens stralend weer, deze restaurants hebben allemaal een buitenspeeltuin. Tip van VETTT:

  • Pannenkoeken & Bowlen bij De Hooischuur Nijverdal. Tijdens Nationale Pannenkoekdag krijg je hier 10% korting op je Pannenkoek.
  • Pannenkoeken bij de Hooge Esch in Buurse
  • Woody’s Pancakes en Steaks in Holten. Op Nationale Pannenkoekdag krijg je hier 20% korting op je Pannenkoek. Als je tijd hebt is het leuk om daarvoor de wandeling van Daantje Das te lopen.
  • Pannenkoeken bij Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte. Bij De Stroper kunnen de kinderen ook heerlijk buiten- en binnenspelen. Daarnaast is er de OERRR Kinderroute die bij De Stroper start, de route koop je voor 5 Euro aan de kassa van de stroper. En die erg leuk, aanrader!

    Heerlijk buitenspelen bij Hooge Esch in Buurse

Zaterdag 23 en zondag 24 maart: Middeleeuws weekend Dragonheart

Een hele toffe bijzonder plek in Enschede: Dragonheart. Regelmatig worden hier evenementen gehouden waarbij je je waant in de Middeleeuwen. Dit weekend is er weer een Middeleeuws weekend met deelnemers uit binnen- en buitenland. Er is een klein kampent op het erf met ambachten en meer. Je kunt er schieten (tegen vergoeding) er is wat lekkers te verkrijgen, kinderen kunnen zwaardvechten en je kunt er klapdoelschieten. Je maakt van dichtbij mee hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. Tijdens dit weekend zijn ook de ridderwinkel en de uilentuin te bezoeken.

Wat: Middeleeuws weekend Dragonheart
Waar: Dragonheart, Buurserstraat 372
Wanneer: zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en  zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur
Entree: gratis, voor een aantal activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.
Meer info: Dragonheart.nl

Zaterdag 23 maart: Landelijke opschoondag (verschillende locaties)

Op 23 maart gaan er door het hele land teams aan de slag om Nederland schoon te maken. In verschillende gemeentes, buurten wordt er van alles georganiseerd. Wil je je aansluiten bij een initiatief? Kijk op de website wat er bij jou in de buurt georganiseerd wordt.

Meer info: Landelijke opschoondag.

Zaterdag 23 maart: knutselen met Asma en Budour (Bibliotheek Enschede)

Iedere woensdag en zaterdag organiseert de Openbare Bibliotheek Enschede gratis knutselactiviteiten voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Onder leiding van het creatieve duo Asma en Budour wordt er steeds wat anders geknutseld, de activiteiten zijn gratis en opgeven is niet nodig.

Wat: Knutselen in de Openbare bibliotheek Enschede
Waar:
Pijpenstraat 15
Wanneer
: Iedere zaterdag
Kosten: gratis
Meer info: Op de website van de bibliotheek Enschede.

knutselen in de bibliotheek

Zondag 24 maart: PAK’M kindervoorstelling Concordia (Enschede)

Regelmatig zijn er bij Concordia op zondag mooie voorstellingen voor de allerjongste theaterbezoekers. Zondag is er weer een toffe voorstelling: PAK’M.
Laat je meevoeren in de flitsende wereld van PAK’M: Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aange-ren op een speelvlak van 5 bij 5. Wie pakt uiteindelijk wie? En heeft hij dan wel de juiste te pakken? En is de weg niet veel leuker dan het uiteindelijke doel?

Wat: Voorstelling PAK’M (3+)
Waar:
Concordia, Oude Markt 15
Wanneer
: Zondag 24 maart om 11.00 en 1400
Kosten: 7,50 Euro voor kinderen en 10,00 Euro voor volwassenen
Meer info: Op de website van Concordia.

 

Zaterdag 23 maart: KidsJump bij KrazyKangaroo (2+)

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen! De KidsJump is er op woensdag (14:00 – 15:00 uur) en op zaterdag en zondag (10:00 – 12:00 uur).

Wat: Kids Jump Krazy Kangaroo
Waar:
Krazy Kangaroo, De Reulver 120, Enschede
Wanneer
: Iedere zondag van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Kosten: 11,00 Euro voor 1 uur per kind (per kind mag 1 begeleider mee)
Meer info: Op de website van Krazy Kangaroo

 

Krazy Kangaroo

 

Zondag 24 maart: Kids ‘n Cooking bij de Twentsche Foodhal

Deze zondag is er weer een editie van Kids ‘n Cooking. Chef Eva kookt van 13.00 tot 16.00 uur de lekkerste gerechten met kinderen. Aanmelden is aan te raden, meer informatie vind je in het Facebook Event. 

Naast de Kids ‘n Cooking zijn er ook elke zondag begeleide kinderactiviteiten bij de Twentsche Foodhal. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar. Ik was er twee weken geleden en schreef een blog over de Twentsche Foodhal met kinderen.

Coco was hier heerlijk aan het kleien, onder begeleiding van deze dame!

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

 

Brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

 

Er op uit: fijne lente uitjes

Het lijkt een fijn droog weekend te worden, perfect om er even uit te gaan. Hier een aantal van onze favorieten:

Wij wensen jullie een te gek weekend, geniet ervan!

Team VETTT

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.