De weekendtips: 22 t/m 24 september

Vrijdag 22 september: Mega KANGOEROE instuif (Enschede)

Korfbal vereniging Rigtersbleek organiseert ieder jaar een heel leuk evenement voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Een super leuke (gratis!) sportmiddag en als kinderen het leuk vinden dan mogen ze een jaar lang gratis meedoen. Opgeven is niet nodig, kom gewoon gezellig langs op vrijdag 22 september om 15.00 uur! Voor meer info check je het Facebook event. 

t/m 24 september: Kermis (Hengelo)

Kermis in Hengelo, tot en met zondag 24 september kun je weer zwieren en zwaaien op de Lambertus kermis in Hengelo.

23 en 24 september: Vliegerfeest Dinkelland (Denekamp)

Vorig jaar was ik erbij, het was echt heel leuk. Supermooi weer en de meest gave vliegers, de kinderen vonden het te gek. De vliegenraars komen van ver om hun mooiste vliegers te showen. Wij vonden het vooral fijn dat we na afloop nog even lekker een drankje en hapje konden doen in de zon terwijl de kindjes heel chill aan het spelen waren. Een superleuk buiten-uitje. Het Vliegerfeest vindt plaats op het terrein van Schaapskooi Stroothuizen. Voor meer info: Vliegerfeest Dinkelland. 

Zondag 24 september: Culturele zondag (Enschede)

Op 24 september staat de Culturele Zondag in het teken van uitgaan en het live beleven van theater, muziek en kunst in vele vormen. Op en rond de Oude Markt in Enschede zijn er van 13.00 tot 17.00 uur gratis optredens, exposities, artist talks, quizzen en rondleidingen én bezoekers kunnen meedoen aan diverse workshops. Er is echt ontzettend veel te doen, ik heb de leukste dingen met kinderen uitgezocht:

  • Bij de Sonnevanck-tent kun je Edward Scharenhand ontmoeten en zelf een scharenhand maken. Deze productie voor kinderen vanaf 8 jaar gaat op 1 oktober in premiere.
  • Kaliber Kunstenschool biedt peuter- en kleuterdansworkhops en zangworkshops
  • Het Wilminktheater is te gast in het theater van Concordia en geeft daar samen met Maas Theater en Dans een workshop over hoe je auditie kunt doen voor Beauty en het Beest.
  • Bij Concordia vind je van 13.00 – 16.00 het Cinekid huis. Ga voor het groenscreen staan en presenteer zo spectaculair mogelijk (met auto cue) het Cinekid nieuws. De beste 5 laat Concordia tijdens het Cinekid Festival zien.
  • Je kunt muffins versieren bij de kraam van Aveleijn
  • Bij Kaliber kun je op de Instrumentenspeelplaats allerlei instrumenten uitproberen

Het volledig programma vind je via deze link: programma Culturele zondag.

Zondag 24 september: Proeven uit de natuur bij Hof Espelo (Enschede)

Het landschap schotelt ons vele eetbare planten en bloemen voor. Hiermee zet je de lekkerste gerechten op tafel. Leer van de gids welke planten je kunt eten. Voor meer info: Snoepen uit de natuur.

Zondag 24 september: Open dag bij ‘t Pompoenhofke

Een leuk plekje is dit! Ook perfect om je Halloween pompoenen te scoren. Tijdens de open dag kun je van alles bekijken op het erf van ‘t Dompenhofke. Eerst langs het land waar de pompoenen groeien, hier kunt u ook de flessenkalebassen bewonderen. Vervolgens wandelt u langs de bloemen en komt u vanaf de achterkant op het erf. Hier is een kleine markt met streekproducten en mensen die hun hobby (actief) laten zien. De open dag is vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer info: Open dag

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.