Yakanuko: kindervoorstelling in het Wilminktheater

Nou zou ik kunnen beginnen met: op een regenachtige dag zijn wij naar een kindervoorstelling geweest in het Wilminktheater in Enschede. Niets was minder waar! Het was namelijk een stralende zondagmiddag. Zo eentje waarop je eigenlijk in het zwembad in de tuin wilt liggen om daarna de dag af te sluiten met een lekkere barbecue. Maar de kaartjes voor deze voorstelling hadden we al en eigenlijk was het wel een verademing om een middag door te brengen in de airco van het Wilminktheater. Ik mocht naar de inspirerende kindervoorstelling ‘Yakanuko’, met mijn zoontje Juliën (7), zijn neef Robin (11) en mijn schoonzusje.

Yakanuko – vecht voor je dromen

Op de site van het Wilminktheater lees ik over de voorstelling: “Yakanuko – vecht voor je dromen. Een heldhaftig avontuur met zang, dans, visuele effecten en een te gekke lasershow!” Een theatershow gebaseerd op het gelijknamige boek. De hoofdrolspeler Jake is drie jaar geleden zijn vader verloren. Door de komst van zijn zusje krijgt hij weer zin in het leven en hij besluit om als superheld te vechten voor de toekomst van zijn dierbaren. We zitten met onze neus vooraan als de voorstelling begint. Best wel spannend, want het is helemaal donker en stil als de dansers opkomen. Het verhaal begint als Curt Fortin op komt en het woord neemt. Curt ken je vast van ‘Het huis van Anubis’ en de televisieserie ‘Voetbalvrouwen’. Hij is de rode draad in het verhaal en neemt je mee door zijn enthousiaste en spannende manier van vertellen.

Oprecht geraakt

Zang en dans wisselen elkaar af. Vooral de dans battle van het goed tegen het kwaad maakte indruk en werd heel geloofwaardig neergezet. Alsof ze elkaars bloed wel konden drinken barstte de strijd los. Wat een energie, wat een show! Andere hoogtepunten waren de spectaculaire lasershow en de luchtacrobaat tijdens de solo van Curt. Je weet wel, zo’n lenige dame die aan lakens uit het plafond hangt. We hebben de hele show geboeid zitten kijken. Ik was oprecht geraakt door de theme song van de voorstelling, die de zusjes Sarah en Julia Nauta voor hun rekening namen. Deze twee getalenteerde zusjes ken je misschien. Zij zijn al vanaf jonge leeftijd bezig met zingen, dansen en acteren. Bij o.a. ‘Kinderen voor kinderen’, ‘Ciske de Rat’ en ‘Junior Songefestival’. Nu hebben zij dus een rol in ‘Yakanuko’. Ze zongen over vechten voor je dromen, geloven in jezelf en over nooit opgeven. Het zal wel een moederdingetje zijn dat me dit zo raakte, want volgens mij zat mijn schoonzusje ook met natte ogen te kijken.

“Vecht, voor je dromen want je bent een held.
Je wordt al groter en ook veel sterker.
Laat de wereld maar zien dat jij er bent,
en dat met jou niet meer te spotten valt.

Vecht, voor je dromen het komt dichterbij.
Je doel voor ogen want je bent een vechter.
En hoe zwaar ook de strijd zal zijn,
overwinnen doe je nu toch al.”

Topmiddag!

Toen de show was afgelopen en de lampen aangingen, moesten we nog even allemaal onder onze stoel kijken, want degene op stoel nummer 11 won een goodybag. En raad eens wie er op stoel nummer 11 zat? Juist ja, ondergetekende! De inhoud van de goodybag werd tussen de jongens verdeeld onder het genot van een ijsje. IJssalon ‘Van der Poel’ zit op loopafstand van het Wilminktheater, dus die konden we uiteraard niet overslaan. Het was een topmiddag. We hebben echt genoten van de show en ik zou iedereen aanraden om ernaar toe te gaan. Helaas was dit de laatste van hun landelijke theater tour, maar Curt fluisterde ons in dat er gewerkt wordt aan deel 2 van ‘Yakanuko’. Nog even klik, klak op de foto en onze dag kon niet meer stuk.

 

Yakanuko

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.