De 6 leukste familie uitjes in de zomer

Door

De zomervakantie is hét excuus om leuke dingen te plannen met het gezin. Ik help je daar graag een handje bij en heb de leukste familie uitjes in de zomer voor je verzameld! Van varen over de Regge tot cruisen door het Twenste landschap op een scooter. 

Ga kamperen!

Ik hou er altijd wel van, spontane kampeeracties. Ik vind het achteraf altijd veel meer werk dan dat ik van tevoren bedacht had. Maar who cares…het is toch altijd weer een mini-avontuurtje. En helemaal te gek voor kinderen! Je hoeft er niet eens ver voor te gaan, ook hier in de buurt zijn genoeg campings of wat dacht je van je achtertuin…hoef je ook niet al die spullen in te pakken en met de Wc-rol de camping over. Enne…mega budgetproof en supergezellig.

Zomervakantie tips Twente

Toen Pippa nog een mini-meisje was hadden we zo’n spontaan kampeerweekendje in Blokzijl

 

Klimmen in het grootste klimbos van Nederland

Jaja, dat grootste klimbos van Nederland ligt gewoon in Twente! Bij Avatarz in Oldenzaal kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Er is een hoog- en laag klimparcour. Het parcour is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en als volwassene kun je lekker meedoen. Als je durft!
Meer informatie: Avatarz klimbos Oldenzaal

Avatarz oldenzaal

 

Ga naar de Waterspeeltuin op Het Hulsbeek

Wat een fijne plek is dit, helemaal met wat kleinere kinderen. Het is echt een aanwinst, een heel mooi aangelegd terrein met allemaal stroompjes en redelijk ondiep water. Perfect! Ik schreef er al eerder een blog over.

De Twentse wateren trotseren

Bij Mölke in Zuna (vlakbij Rijssen) kun je een fluisterbootje huren. Hoppa, met de hele familie het bootje in en de Twentse natuur ontdekken. Onderweg kun je nog even uitstappen bij een Wijngaard (!) of bij een Biologische boerderij. Geweldig toch! Tip: het is wel een aanrader om de bootjes te reserveren.
Meer informatie: Fluisterboot Zuna

Op avontuur in Duitsland bij Kettelerhof

Dit lijkt me zo’n vet park! Het staat al veel te lang op mijn wishlist, ik ben er nog steeds niet geweest. Ik ken wel mensen die er geweest zijn en die zijn allemaal onwijs enthousiast. Ik vergeet de naam ook steeds, maar nu kan ik hem voor altijd terugvinden :-). Kettelerhof dus, een park in Duitsland op ongeveer een uurtje rijden vanaf Enschede. In dit park draait het om spelen, leren en ontdekken. Als ik op de website kijk word ik helemaal enthousiast, mega klimtoestellen, skelters, een waterspeelplaats, toffe speeltoestellen en allemaal in een natuurlijke setting. En wat zag ik net, er is ook een ‘grillplatz’! Je kunt je eigen spulletjes meenemen en blijven voor een bbq. Het lijkt mij een topper!
Meer informatie: Kettelerhof Duitsland

Scooteren door het Twentse landschap

Toen we in Azië waren was het de manier om ons te vervoeren; de scooter. Heerlijk, vooral op een fijne zonnige dag. Maar wist je dat je ook in Twente heerlijk kunt touren op een scooter mét kind? Echt waar! Bij Twente scooter kun je scooters huren, en je kind kan op het zitje achterop. Zo ontzettend leuk lijkt het me. En de route is ook nog eens kidproof. Je start in Denekamp en vanaf daar rij je o.a langs een ijs/kinderboerderij en een speeltuin. En je kunt ook nog een gevulde picknickmand bijbestellen, een keer wat anders zo’n uitje. Stephanie ging vorig jaar op pad met Twentescooter en schreef er een blog over.

 

Scootertocht met kind

Op de hoogte blijven van leuke dingen met kinderen in Twente?

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke uitjes in Twente? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.