Zwembad H2O Herford Duitsland, een waar zwemavontuur!

Door

Opnieuw op pad voor Vettt. Dit keer naar een plek die voor ons al bekend was: we bezoeken zwembad H2O in Duitsland. Onze oudste zoon, Lexter de zwembaden tester, heeft zijn zwembroek weer uit de kast getrokken. Dit keer voor het eerst met zwemdiploma in de zak! Wat zijn we trots. Samen met zijn broertje James van 4 jaar, papa Maarten en ik gaan we op pad richting Herford in Duitsland.

Op pad naar zwembad H2O over de grens

Mijn laatste blog was ook een zwembad blog. We bezochten het zwembad bij Centro in Oberhausen. Dit keer gaan we weer de grens over. Zoals verwacht sliepen de mannen halverwege, dit maakte het voor ons een erg relaxt ritje. Want ja, anderhalf uur rijden naar een zwembad is best ver. Dit zwembad is zo´n anderhalf uur rijden vanaf Enschede. Voor ons prima omdat de mannen echt geen middagdutje gaan doen en in de auto altijd even bij tanken. Eenmaal aangekomen, is er genoeg plek om te parkeren op de grote parkeerplaats aan de overkant van het bad.

Warm welkom

Letterlijk en figuurlijk warm! We worden hartelijk ontvangen bij binnenkomst. Krijgen een duidelijke uitleg over hoe alles werkt en dan kunnen we gaan. Eindelijk, want de jongens zijn inmiddels wel klaar met rustig wachten. Tijd voor actie! Een familiedagkaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost € 36,70. Kijk op de site voor meer informatie en openingstijden. Ze werken met een systeem waarbij je na de tijd je gemaakte kosten afrekent, zodat je waardevolle spullen fijn in de kluis kunnen blijven. Er zijn meer dan genoeg lockers, gewone kleedruimtes maar ook familiekleedruimtes. Ze hebben overal aan gedacht, ook voor de kleine mini mensjes onder ons.

Verstopte pareltjes in dit zwemparadijs

We komen het bad van zwembad H2O in en zien gelijk het babybadje. Heerlijk warm! Ook de toren van de glijbanen is gelijk voor onze neus. Echter, onze mannen moeten eerst naar hun favoriete plek: Het piratenschip. Of is het toch de jungle? Wellicht een combinatie, maar wat kan ons het schelen hoe we het noemen. Wat is het verstopte plekje achterin het zwembad een waar paradijs! Had ik het al gezegd, een PARADIJS! Ik weet in mijn enthousiasme niet waar ik moet beginnen.

Er is zo ontzettend veel en alles is mooi verzorgd. Overal zitten details en dieren verstopt en we blijven iedere keer weer meer ontdekken. Het gedeelte achterin is speciaal voor de jongere kinderen maar ook kinderen die al A en B hebben, kunnen zich hier prima vermaken. Er ligt een stoer piratenschip waar gestuurd kan worden. Met de kanonnen kan er water op papa en mama geschoten worden. Er liggen wat krokodillen te wachten op kinderbillen, maar tot nu toe hadden ze geen honger. Zoals je waarschijnlijk tussen regels door leest, onze jongens vinden het geweldig en ze kunnen hier dan ook rustig de hele ochtend en middag verblijven.

Het Jungle avontuur bij zwembad H2O

Het jungle gedeelte is opgedeeld in drie stukken. Laag water met wat sproei dingen, iets hoger water met een glijbaantje en een los stuk met een grotere brede glijbaan. Waar papa en mama met heeeeel veel plezier mee af racen. Maar waar je ook prima in het warme water onderaan kunt wachten. Deze badjes staan met elkaar in verbinding met een loopbrug. Serieus, hoe tof? Hier kom je ook weer kanonnen tegen, zodat je de rest van de zwembadgebruikers kan voorzien van een beetje water. Her en der vind je een aap of een nog grotere aap, een piraat een tijger en nog heel veel andere jungle bewoners. Naast dat dit een fijn stukje is voor de kinderen, is het hier ook voor alle gemakken voorzien. Er zit een extra WC, er is een box en er staan stoelen en tafels.

zwembad h20

zwembad h20

De glijbanen bij zwemparadijs H2O in Herford

Naast het kinderstuk zijn er ook nog twee serieuze glijbanen. Deze zijn perfect voor de waaghalzen onder ons. Om eerlijk te zijn moeten onze twee piraten er niks van weten. Een glijbaan heet de Thunderbird-Rutsche met een mega snelheid (die uiteraard gemeten wordt) schiet je naar onder. De andere glijbaan Jungle Cone neem je met een band.

Buitenbad, golfslagbad, duikplanken en een waterrotonde

Er is een buitenbad waar het in de avond echt prachtig is met de lampen en afkomende stoom. Je kan hier naartoe via een trappetje, maar ook via een kort maar stijl glijbaantje. Favoriete plekje nummer 2 van onze mannen. Er is een golfslagbad waar serieuze golven komen. Vooral aan de zijkant kan dit er best heftig aan toe gaan. Dit bad loopt door in een waterrotonde. Favoriete plekje van onze James. Hoe meer rondjes, hoe beter! Er is nog een recht toe recht aan bad waar Lexter het heel tof vindt om achteruit sprongen te maken. Daarnaast ligt een nog gedeeltelijk afgesloten wedstrijdbad met duikplanken. Lage, maar ook een hele hoge. Ja, favoriet plekje nummer 3.

Zwembad H20

Eten bij zwemparadijs H2O in Herford

Papa’s favoriete plek in het zwembad. Er is een fijn horeca stuk waar je allerlei soorten eten kan pakken of bestellen. Van salades, pasta, vlees en frietjes maar ook donuts en ijs. Je kan het eigenlijk niet bedenken of het is er. Het ziet er netjes uit en alles wordt goed verzorgd en bijgehouden. Vooral de cappuccino’s maken mij erg blij! De bedragen zijn hier gemiddeld en voor 4 personen hebben wij voor zo’n € 25,- genoeg gegeten.

Wat vinden wij van zwembad H20?

Het zal je niet verrassen: wij zijn fan! Door ons enthousiasme mochten we deze blog schrijven over het zwembad dat wij in het geheim al een aantal keren bezocht hebben. Nu vonden we het tof om ons tot nu toe nummer 1 zwembad met jullie op Vettt te delen. We vinden het fijn dat iedereen zich hier kan vermaken. Van jong tot oud, van gevorderd tot beginnend zwemmer, iedereen kan zich hier vermaken. In het baby badje is het echt heel erg warm en dat is fijn vertoeven voor de baby’s, maar ook de mama’s en papa’s houden het zo een stuk langer uit. Er is voldoende toezicht, wat naar ons idee bijdraagt aan de weinig gekke dingen die gebeuren. Het personeel is enorm vriendelijk en staat echt klaar om je een prettige dag te bezorgen.

Zwembad H20

Handig om te weten

In 2019 betaalden wij voor een familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen) 36,70 Euro. Er zijn ook familiekaarten voor kinderen met 1 kind of meer dan 2 kinderen verkrijgbaar. Goed om te weten: Je mag hier gewoon je boterham en fruit mee naartoe nemen. Naast het ‘freizeitbad’ is er ook een compleet saunagedeelte. Op de website van zwembad H2O vind je een overzicht van de actuele openingstijden en prijzen.

Op VETTT lees je trouwens meer blogs over zwembaden. Wij bezochten zelf eerder al het Aquapark Oberhausen, maar ook verscheen er al een blog over het zwembad van Preston Palace. Marloes schreef al eerder over Nettebad in Duitsland.

Ben jij al bekend met zwembad H2O Herford? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met zwembad H20 in Herford

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.