Dino’s gespot in Duitsland

Er zijn dinosaurussen gespot in Metelen, net over de grens bij Enschede. Dat vraagt om een uitgebreid onderzoek en dus gingen wij op pad. Heb jij thuis ook één of meerdere fans van dinosauriërs? Tegenwoordig kun je dan je hart ophalen en hoef je niet meer stad en land af te reizen om in aanraking te komen met één of meerdere dino’s. Wij waren onlangs al in het Dinopark Vliegveld Twente, maar zijn nu de Duitse grens overgegaan naar Dino Zoo Metelen, dat sinds april 2019 haar deuren heeft geopend.

Dino Zoo Metelen

Dino Zoo Metelen (Duitsland) ligt op circa 30 minuten rijden vanaf Enschede, dus prima te doen en leuk voor een ochtend of middag plezier. Dino Zoo Metelen is gelegen midden in de bossen van de Metelerheide en is een combinatiepark van zowel dino’s als levende dieren, zoals vossen, kangoeroes, geiten, cavia’s en vogels (voorheen bevond zich op dit terrein het Vogelpark Metelen). Deze combi zorgt voor een fijne afwisseling als je door het park loopt. Daarnaast zijn er ook nog speeltoestellen die ervoor zorgen dat er naast het lopen en rennen, ook nog geklauterd kan worden.

Dino Zoo Metelen Duitsland Vettt
Lekker klimmen en klauteren

Gratis entree

Het unieke idee achter Dino Zoo Metelen is dat de entree voor het park gratis is. Dat wil zeggen dat je alleen een voucher van € 6,- per persoon koopt bij de entree, maar deze coupon kun je vervolgens weer gebruiken en inleveren bij de horecagelegenheden of in de souvenirshop (op de dag van je bezoek).  En zeg nou eerlijk, je besteedt meestal toch wel wat aan iets te drinken en te eten of je kunt het niet laten om de kinderen weer wat uit te laten zoeken in het winkeltje bij de uitgang. Dus in principe is het een investering in iets dat je toch wel uitgeeft. Een goed concept.

Dino Zoo Metelen Duitsland Vettt
Een relaxed uitstapje voor jong en oud

Hallo dinosaurussen

Op een mooie zondagmorgen rond een uur of 11 kwamen wij bij Dino Zoo Metelen aan. Mooi op tijd en nog niet veel auto’s op de parkeerplek. De entree van het park lijkt op een kasteel en bij het naar binnen stappen, weet je meteen dat je goed zit. De eerste dino’s begroeten je direct en nodigen uit om erop te gaan zitten, wat onze kinderen dan ook direct deden en wat bij deze dino’s binnen ook mocht, aangezien er trapjes naast staan om ze te beklimmen. Eenmaal weer buiten kom je op het terrein van het eigenlijke park en als je om je heen kijkt, zie je direct meer dino’s.

Stoeiende dinosaurussen
Een beetje stoeien tussendoor hoort erbij

Dino’s spotten

De dino’s zijn verspreid over het park opgesteld en aan informatie ontbreekt het niet. Er staan duidelijke bordjes met namen bij de dinosauriërs. Zo weet je altijd weer met welke dinosaurus je oog in oog staat. Toch wel fijn om te weten. Je kunt in je eigen tempo door het park lopen. Je kunt de borden volgen, maar kris kras erdoorheen zoals wij deden, kan natuurlijk ook prima. Wij hadden in ongeveer 1,5 uur de meeste dino’s en dieren wel gespot (sommige beesten lieten zich gewoon niet zien en waren wat verlegen of verstoppertje aan het spelen). Natuurlijk is een en ander afhankelijk van je eigen tempo en interesse, maar wij vonden het tijd voor wat drinken en eten en dat kan prima in het restaurant met een groot terras ervoor. Er is ruime keuze in diverse menu’s en de hotdogs zijn aan te bevelen. En hier kun je dan eventueel je coupon inleveren, want dat scheelt toch weer.

Dino Zoo Metelen Duitsland Vettt
Tijd voor iets lekker

Aanbevolen dino-uitje

Dino Zoo Metelen is een nog redelijk kleinschalig en overzichtelijk park. Het is de bedoeling dat ze het park nog wel verder uitbreiden en ook perfectioneren, maar het is al erg toegankelijk en trekt best wat mensen aan. Wij hebben ons er in ieder geval prima vermaakt en hadden echt een relaxed uitje. Bij de uitgang hebben we uiteraard nog even uitgebreid door de souvenirshop gestruind en zijn er weer wat knuffels en dino-eieren mee naar huis gegaan. En eenmaal weer bij de auto konden we constateren dat dit park best in trek is, misschien wel door het concept van de coupons, want de parkeerplaats stond zo goed als vol.

Dino Zoo Metelen Duitsland Vettt
Roaarrrr!! Gespot!

Meer weten over Dino Zoo Metelen?

Dino Zoo Metelen ligt in Duitsland, op 20 minuten rijden vanaf Enschede. Op de Nederlandstalige website van Dino Zoo Metelen vind je meer informatie over het park en de openingstijden.

Over Linda Mei

Meer blogs van Linda Mei lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.