Kamperen met een tent, waar moet je op letten?

Door

Toen wij onze zomervakantie planden heb ik het overwogen om met een tent te gaan kamperen. Ik heb de mogelijkheden doorgespit hoe en of we dat met een kleine auto voor elkaar zouden krijgen. Want kamperen met een tent betekent automatisch dat je veel spullen mee moet nemen.

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een ingerichte tent te huren. In mijn zoektocht naar waar je op moet letten als je met een tent gaat kamperen kwam ik wel wat handige dingen tegen. Deze combineerden we met tips die vanuit het VETTT-team kwamen en deze resulteerden in deze blog.


Waar moet je op letten?

De eerste keer dat wij gingen kamperen met Pippa, ze was toen 2 jaar, leenden wij een tent van vrienden. We reden voor een paar dagen naar het Iseo meer in Italië. De tent was prima, niet heel groot maar bij mooi weer was dat geen probleem. Echter, we hadden een paar hele heftige regenmomenten. Ook ‘s avonds. Terwijl Pippa lekker lag te slapen, zaten wij in het kleine stukje net voor het slaapgedeelte waar het nog maar nét droog was. Dit nooit weer.

Ga je met een gezin kamperen, hou er dan rekening mee dat het fijn is als je het ook nog gezellig kunt maken als de kinderen slapen. En dat je voldoende ruimte hebt om in de tent ook een gezellige plek te creëren wanneer het weer wat minder is.

Mijn persoonlijke kampeerervaringen en de tips die het blogteam van VETTT kwamen hebben geresulteerd in dit overzicht om relaxed te kunnen kamperen met een tent.

  • Zorg dat je in de tent kunt staan
  • Prettig: aparte slaapcabines voor de kinderen
  • Zorg voor voldoende plek om spullen op te kunnen bergen
  • Let erop dat er in de tent ook voldoende plek is om bij slecht weer te kunnen zitten.
  • Handig: een tent die makkelijk op te zetten is. Dat is wel zo fijn als er ook nog op kinderen gelet moet worden
  • Let erop hoe groot en hoe zwaar de tent opgevouwen is en past en mag hij dan in de auto of dakkoffer?
  • Zorg dat je de tent opgezet ook ziet, dus bezoek een kampeerwinkel om te kijken welke tent goed past bij je wensen.
  • Een tent met een luifel met muggendoek is heel fijn. Zo zit je ‘s avonds toch buiten maar niet omringd door 1000-en gekke beestjes.
  • Een extra cabine in de tent kan handig zijn om spullen op te bergen.
Relaxed kamperen
Evelin op pad met de oppomptent

Voor- en nadelen van een opblaasbare tent

Voor mij klinkt een opblaasbare tent als iets fantastisch. Vettt-blogger Evelin heeft al heel wat ervaring met de opblaasbare tent van Obelink en zij is er heel blij mee. In de blog over de oppomptent schreef Evelin er over. Wat zij aangeeft is dat een opblaasbare tent ontzettend comfortabel is, maar het is wel een groot zwaar pakket. Dus met een opblaasbare tent moet je vrijwel altijd een karretje kopen. Evelin wist door bij Obelink rond te lopen vrij snel welke tent ze wilden. Er staan daar zoveel tenten al opgezet dat je ze goed kunt bekijken en kunt vergelijken.

Ga proef kamperen!

Deze tips kregen we ook meerdere keren. Niet alleen leuk, maar ook erg handig. Plan een paar dagen om te gaan proef kamperen. Zo merk je gelijk wat je nog mist, wat handiger kan zodat je er voor het échte werk helemaal klaar voor bent. Er zijn ontzettend veel leuke campings in de buurt waar je heerlijk kunt proef kamperen. Ook wel fijn dat je er dan gewoon met een half uurtje bent :-). En het is toch ook zonde om de tent alleen in de zomervakantie te gebruiken?

Eerder blogs over kamperen met een tent

We schreven op VETTT al meerdere blog over kamperen met kinderen in een tent. Daphne deelde haar ervaring met het kamperen met een peuter. Nienke schreef een blog met de beste inpaktips voor een kampeervakantie. Evelin schreef een blog over relaxed kamperen en hoe zij dat aanpakt terwijl ze van nature geen kampeerder is.

Wat zijn jouw tips voor het kamperen met een tent?

Heb jij nog tips die niet mogen ontbreken? Laat gerust een berichtje achter hieronder, we zijn heel benieuwd!

Eerste keer kamperen
Vettt-blogger Daphne tijdens hun eerste kampeertrip met kind!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. In de disclaimer lees je hier meer over.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.