De Gasometer in Oberhausen met kinderen

Door

In de Gasometer in Oberhausen loopt op dit moment (t/m 27 oktober) een expositie ‘Der Berg ruft’. De Gasometer is een imposant gebouw die je vanaf de snelweg al zit. In deze enorme tank die je vlakbij Centro vindt, is nu een expositie over bergen. Over verschillende berggebieden, maar ook over de mensen en de dieren die er leven. Ik ging er naartoe met mijn 2 dochters…

De expositie in de Gasometer

De locatie is immens en ontzettend indrukwekkend. De auto zet je neer op het gratis parkeerterrein en vanaf daar loop je richting de Gasometer, waar de expositie plaats vindt. Binnen in deze enorme gastank, vind je twee verdiepingen met tal van gigantische platen met afbeeldingen van eigenlijk alles wat met bergen te maken heeft. Hele indrukwekkende foto’s met tekst en uitleg (ook in het Engels).

De foto’s zijn prachtig en laten je kennis maken met berggebieden en mensen die in de bergen leven. Het heeft wat mysterieus, de ruimte in de Gasometer is redelijk donker en erg industrieel.

Gasometer in oberhausen

Audiotour

Bij binnenkomst kun je ervoor kiezen om een audiotour te kopen voor 2 Euro. Je krijgt een kastje met oordopjes en zo krijg je nog meer achtergrondinformatie over de expositie. Je kunt zelf de Nederlandse taal instellen. Voor kinderen is er een speciale kinderrondleiding maar die is er helaas alleen in het Duits. Pippa vindt het kastje machtig interessant en voor haar is het al een spel om de plekken te vinden waar je naar audio kunt luisteren.

Gasometer in oberhausen

De Gasometer met kinderen

Af en toe lees ik mijn dochters wat voor, vooral Pippa vindt het allemaal machtig interessant. De afbeeldingen van de dieren en kinderen zijn het meest in trek. Tussendoor vind je ook animaties die zowel Pippa als Coco geweldig vinden. De ruimte heeft iets spannends, vooral tegen het einde waar de Matterhorn is nagebootst.

De uitleg vertelt dat dit meisje zich met haar nomadenfamilie aan het verplaatsen is op hun yak. Vooral Pippa vindt het machtig interessant.
Der berg ruft in oberhausen

Aan het einde van de expositie loop je een grote trap op en hangt de Matterhorn op de kop. Met daaronder een grote spiegelplaat, zodat je de berg twee kanten op ziet. Rondom deze trekker vind je trappen met daarop zitzakken waar je lekker in kunt duiken en kunt genieten van verschillende projecties die op de berg projecteren. Met een meditatief muziekje op de achtergrond, kwamen we helemaal tot rust!

De matterhorn in oberhausen

We dachten af te sluiten met donuts en een cappuccino in het bijbehorende koffiecornertje, maar dat feest ging niet door. Je kon er niet pinnen :-). Dus mocht je gaan; het meenemen van contant geld is handig!

Wat vonden wij van de Gasometer in Oberhausen?

De expositie is heel tof, vooral voor iedereen die van fotografie en van bergen houdt. Het is niet heel erg op kinderen ingesteld. Maar mijn kinderen hebben zich prima vermaakt, ik denk dat wij er al met al anderhalf uur zijn geweest. Ga je met kinderen dan zou ik het persoonlijk combineren met één van de andere toffe uitjes in Oberhausen of op de weg naar Oberhausen. Gelijk naast de Gasometer vind je een klimpark Tree2Tree (geschikt voor kinderen vanaf 1.10), winkelcentrum Centro zit vlakbij. Naast veel winkels vind je daar ook Sealife en LEGO Discovery Centre en het Subtropische zwembad Oberhausen. Wij maakten op de terugweg (halverwege) een stop bij Wildpark Frankenhof. Wat ook erg leuk was!

tree2tree
Klimbos Tree2tree vind je letterlijk bij de ingang van De Gasometer!

Meer over de expositie ‘Der berg ruft’ in de Gasometer in Oberhausen

De expositie loopt t/m 27 oktober 2019. Familietickets voor de expositie in de Gasometer zijn te koop vanaf 25,90 Euro. Voor meer informatie en actuele openingstijden neem je een kijkje op de website; Der Berg Ruft.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Tourismus Oberhausen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.