Interview: Claudia van Taadaa Kindercoaching Enschede

Door

 

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Claudia Neef, moeder van twee kinderen Serge van 20 jaren Isabelle van 17 jaar. We wonen met ons drietjes in Enschede.  Ik werk al vele jaren met ontzettend veel plezier in het onderwijs met kinderen. Ooit begonnen in het Speciaal Onderwijs waar ik ook een extra opleiding voor gedaan heb. Daarna ben ik elke keer na zo`n jaar of 6 overgestapt naar een ander type onderwijs omdat het allemaal zo inspirerend is én geen school maar eigenlijk ook geen groep kinderen hetzelfde is. Het werken met kinderen is veelzijdig. Je hebt te maken met allerlei verschillende kinderen en ouders. Dat maakt het voor mij juist zo leuk.

Omdat ik nogal empatisch ben ingesteld en graag kinderen , maar ook ouders help wanneer het allemaal niet zo loopt als je had verwacht en er een struikelblok op je pad komt ben ik de opleiding tot kindercoach gaan volgen. Begin dit jaar ben ik gestart met mijn praktijk: Taadaaa kindercoaching. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het helpen en begeleiden van kinderen geeft mij ontzettend veel plezier en voldoening. Dit doe ik naast mijn werk als lerares op basisschool ESV Enschede.

Kindercoach Enschede

Het was een uitdaging om speciaal voor het interview mijn twee kinderen samen op de foto te krijgen :-). Ze hadden wel lol!

 

Hoe ben je erop gekomen om je bedrijf te starten?

Het lukt niet altijd op school om de tijd vrij te maken om specifiek met één kind of ouder aan het werk te gaan. Toen de opleiding tot kindercoach ontstond ook het idee om mijn eigen bedrijf naast mijn werk te gaan opstarten. Zo ontstond Taadaa kindercoaching. Erg spannend om voor jezelf te beginnen, maar ook ontzettend leuk. En soms is het maar een klein duwtje in de rug of een luisterend oor wat al wonderen verricht. Vandaar ook de naam Taadaa!

Kindercoach Enschede
 

In wat voor situaties komen ouders met hun kind bij jou?

Dat is eigenlijk heel verschillend, vaak gaat het om vaardigheden die het kind nog niet zo goed beheerst. Door coaching op een speelse manier stel ik de vragen zo dat het kind meer zicht krijg op deze vaardigheden en deze beter leert beheersen. Ik zie vaak dat dan ineens toch het spreekwoordelijk ‘kwartje’ valt. Je haalt ze uit hun vicieuze cirkel van het steeds niet willen lukken. Zo heb ik kinderen kunnen coachen met o.a slaapproblemen, angst voor dieren, moeite met vriendjes maken en vriendjes behouden. De begeleiding die een kindercoach geeft is een stuk laagdrempelige dan een therapeut, het gaat vaak om het duwtje in de rug dat ouders én het kind net nodig hebben.

 
 

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

Mijn bedrijf run ik alleen maar ik heb wel veel contact met andere coaches om te sparren en te blijven leren van elkaar.
 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, je baan, je gezin, je huishouden en je sociale leven te combineren?

Ja , dat vraag ik mij ook wel eens af. Maar het geeft me enorm veel energie. Het is zo leuk om anderen het spoor te laten vinden dan gaat de rest allemaal makkelijker. Gelukkig zijn mijn eigen kinderen al wat ouder en al zelfstandiger. Ze vinden het leuk dat ik met kinderen thuis werk en ieder draagt zijn steentje bij om het thuis te laten reilen en zeilen. Wanneer je oplossingsgericht werkt zou het bijna raar zijn als ik daar de oplossing niet voor zou vinden.
 

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Geniet vooral van je kinderen. Of ze nou groot of klein zijn. Er zijn altijd struikelblokken. Luister goed naar je kind. En blijf in gesprek. Probeer ze zelf te laten zoeken naar een oplossing. Stel ze vragen;.”Wat zou je graag anders willen?“, “Hoe denk je dat dat zal lukken?”. Dan geef je ze een stuk verantwoordelijkheid en de gelegenheid om mee te denken.
 

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

De blije koppies van kinderen wanneer ze bij mij thuis zijn en voelen dat ze serieus genomen worden. Ook wanneer ze door de vragen die ik stel zelf tot een oplossing komen. Dan zie je ze groeien. Prachtig! Ik werk vanuit een koffer. Daar heb ik allerlei spelletjes, knutselspullen, handpoppen etc. ingestopt. Samen zoeken we wat uit en vanuit daar werken we samen naar de oplossing. Het is spannend voor kinderen wat er allemaal in zit. Voor mij is het een uitdaging om daar allerlei leuke spulletjes die kinderen aanspreekt in te stoppen.

kindercoach Enschede

Claudia’s koffer

 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Ik hoop dat ik dan nog meer ouders en kinderen kan begeleiden en fifty fifty werk op school en thuis coach.
 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Na vorige week, “het Wilminkplein”. Er waren allemaal kinderen aan het spelen in het water terwijl ouders zaten te genieten van de zon. Zo gezellig het deed me aan het Vondelpark in Amsterdam denken waar ik zelf als kind mocht spelen. Daarnaast ben ik heel graag op het Haaksbergerveen. Zo prachtig en rustgevend. Echt Twents. En dat zegt een Amsterdamse.
 

Meer weten over Taadaa Kindercoaching?

Nieuwsgierig geworden naar Taadaa Kindercoaching en wat Claudia Neef allemaal doet? Neem eens een kijkje op haar website: Taadaa Kindercoaching.
 

Iedere maand een interview

Iedere eerste woensdag van de maand verschijnt op Vettt een interview met een ondernemende moeder. Kennis maken met deze moeders? Hier vind je een overzicht van alle interviews die op Vettt verschenen.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.