Lammetjes aaien bij Hof Espelo

Door

Jullie hebben het misschien wel gezien op mijn blog (bij de maart tips), afgelopen woensdag konden er lammetjes geaaid worden bij Hof Espelo. Ik had al begrepen van één van de vrijwilligers bij Hof Espelo dat deze dagen snel vol zitten en dat vooraf aanmelden wel raadzaam is. En niets bleek minder waar. Afgelopen woensdag gingen er 3 groepen van ongeveer 20 kinderen de boerderij op, op zoek naar lammetjes. Ook wij :-).

Het was een geweldige dag ervoor, strak blauwe lucht, echt een ideaal weertje voor een buitenactiviteit. We lopen het lange pad af richting het bezoekerscentrum.

Hof Espelo

Bij het bezoekerscentrum verzamelen alle toekomstige lammetjes aaiers zich. Na een korte uitleg door twee van de vrijwilligers vertrekken we richting de boerderij.

Bezoekerscentrum Hof Espelo

Alle aaiers verzamelen 🙂

 

Hof Espelo

Eerst een fijne wandeling richting de boerderij.

Bij de boerderij aangekomen wordt er door de boerin een uitleg gegeven over wat we gaan doen en wat we kunnen verwachten. Er zijn al aardig wat lammetjes geboren en we mogen straks zelfs nog twee kalfjes bewonderen.

Hof Espelo

De boerin legt uit! Ze bereidt ons er gelijk op voor dat de lammetjes zwart/wit zijn en niet wit zoals we waarschijnlijk gewend zijn.

Na de uitleg gaan we de stallen in om te doen waar de kinderen goed in zijn, lammetjes aaien 🙂

Hof Espelo

Schattig!

Hof Espelo

Deze stoere vent was er niet bang van, hij zat gezellig met een lammetje op schoot. Genieten!

Heel erg leuk om te zien hoe graag de kindjes de lammetjes willen aaien en aanraken. De boerin en haar collega halen de lammetjes uit de stal en als je durft mag je zelf een lammetje op schoot nemen. Superleuk!

De stal is wel wat vol, na een tijdje gaan we de stal weer uit om even lekker buiten van het zonnetje te genieten en de koeien te bewonderen.

Hof Espelo

Pippa in gesprek met de koeien.

We lopen met de hele groep ook nog even richting het gedeelte waar de koeien machinaal gemolken worden. De boerin verteld hier hoe dat allemaal in zijn werk gaat. Daarna brengen we nog een bezoekje aan de de kalfjes. Tja en toen was het alweer tijd om terug te lopen…

Hof Espelo

De boerderij van de familie Voogd waar we welkom waren.

Bij het bezoekerscentrum zit nog een leuk speelbos waar we nog een uurtje van de zon hebben genoten terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren. Het was een top dag, prachtig weer, enthousiaste vrijwilligers, lieve lammetjes en een boerin die met heel veel passie over haar werk verteld.

Hof Espelo

Het Speelbos naast het bezoekerscentrum.

Hof EspeloHof Espelo

De kids zaten even lekker op hun boom-troon.

Er wordt ontzettend veel leuks georganiseerd door Landschap Overijssel, bij onder andere Hof Espelo. Wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes met kinderen in Twente? Volg VETTT dan op Facebook en meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.