Quality time uit een doosje

Al winkelend in het centrum van Enschede loop ik vaak even bij De Blauwe Maan naar binnen, om te kijken naar mooie kaarten, boeken of eventueel iets anders, er is altijd wel iets leuks. Daar kwam ik leuke kaartjes tegen die kunnen helpen het zelfvertrouwen van je kinderen te vergroten. En, om daarbij samen een bewust momentje te creëren.

Terwijl ik lekker aan het rondkijken ben bij de vernieuwde winkel van De Blauwe Maan valt mijn oog op een leuk doosje ‘Onder je kussen kaartjes’. Bij het lezen van de achterkant word ik helemaal blij. Ik voel dat die goed bij mij als moeder past en dat dit mooi aansluit bij mijn kinderen. Even een mooi 1-op-1 momentje met de kinderen voor het slapen gaan. Ik ben zelf helemaal enthousiast over de kaartjes, nu nog even polsen wat de kinderen ervan vinden. Als die het niet zien zitten, sta ik natuurlijk met 1 – 0 achter. Maar gelukkig, ze zijn gelijk enthousiast en zien het wel zitten, ze willen ’s avonds voor het slapen gaan het eerste kaartje al invullen. Bedtijd! Even samen gezellig het bedritueel doen en dan gaan we van start. Bloem (8) is eerst aan de beurt en dan Saar (5). Bloem zoekt zelf een kaartje uit en ik vul het in, de datum erop (leuk voor later) en dan schrijven maar:

Lieve Bloem, ik waardeer aan jou:
“dat je heel leergierig bent, je enorm inzet voor je spreekbeurt en dat je vandaag de tips die ik je gaf ook echt meeneemt.”

Ik zie aan Bloem dat het compliment aankomt en het haar blij maakt. Een beetje verlegen zelfs, en dat vind ik wel weer mooi. Zo kan ze leren dat het fijn is om goed voor jezelf en anderen te zijn. Vertel een ander maar positieve dingen, dan zal je zien dat je er iets voor terugkrijgt. En vergeet vooral ook niet om jezelf leuke en goede dingen te vertellen! Dat is wat ik mijn meisjes probeer bij te brengen als moeder: wees mild voor jezelf en aardig, zeg gerust eens iets aardigs tegen jezelf en probeer anderen ook zo te benaderen.

De ‘Onder je kussen kaartjes’ zijn een mooie aanleiding om aan deze onderwerpen bewust even aandacht schenken. Voor extra sprankeling leggen we het kaartje onder het kussen, zodat ze het nog meer op kan nemen terwijl ze slaapt. Dit vindt ze volgens mij nog het mooiste gedeelte: een kaartje met mooie woorden onder het kussen. Op deze manier maak ik samen met mijn dochters hun wereld en de wereld om ons heen weer iets mooier.

Mindful opvoeden: Onder je kussen kaartje

De ‘Onder je kussen kaartjes’ zijn te koop in verschillend winkels, zoals de Blauwe Maan in Enschede maar ook online bij Bol.com via deze link: onder je kussen kaartje.

 

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Kim Bunt
    juni 6, 2017

    Wat een leuke tip! Klinkt als een mooi hulpmiddel om een extra klein momentje te creëeren, die vaak zo bijzonder zijn. Bedankt!