Snelle en makkelijke Vaderdag DIY

Nog even en het is weer vaderdag. Altijd leuk om zelf iets met de kinderen te gaan knutselen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar met 2 jongens moet het niet al te lang duren en het moet vooral niet te moeilijk zijn. Hun spanningsboog is nog niet zo lang, dus kies ik meestal voor de wat makkelijkere knutselprojecten om het voor hen én voor mij gezellig te houden. Daarom kies ik voor een kaars met een leuke tekening van hun vader erop.

Vaderdagkaars: wat heb je nodig?

  • 3-laags tissuepapier (gewoon van die witte tissues die je uit een doos trekt)
  • stiften
  • witte kaarsen (ik koos voor Bolsius)
  • föhn
  • bakpapier

Aan de slag voor Vaderdag

Laat papa natekenen op het tissuepapier (tip: knip het alvast vooraf op maat van de kaars). Fijn om een handje te helpen, want het papier scheurt gemakkelijk. De randjes kun je met plakband vastplakken op tafel, zodat het papier niet verschuift.  Als de tekening klaar is, trek je voorzichtig de 2 andere laagjes eraf, zodat je nog maar 1 laagje met de tekening overhoudt.
Vervolgens leg je de tekening op de kaars en omwikkel hem met een stukje bakpapier. Pak de föhn erbij en blaas net zo lang tot je tissuepapier vast aan de kaars zit. De kleuren worden steeds donkerder en dat betekent dat de kaars ietsje smelt en de tekening blijft hechten. Als je denkt dat hij vast genoeg zit, kun je het bakpapier er voorzichtig afhalen, föhn je hem nog even na en voilà! Klaar is jullie zelfgemaakte kaars met papa erop.
Heel veel plezier met maken en een fijne Vaderdag!
Vaderdag

Vaderdag

Marloes is geboren Oldenzaalse en sinds 13 jaar trotse Enschedese vrouw van Carlo en moeder van zoons Tijn (2009) en Bram (2012). Heel graag creatief bezig (voornamelijk haken) en daarnaast houdt ze van sporten en koken. Op haar blog Marloes Driezes deelt ze DIY’S met kids, gezonde kooktips, haaktutorials en soms schrijft ze columns met een grote knipoog richting het ouderschap.

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.