Theater on Tour: een familiefietstocht inclusief theatervoorstellingen!

Als je regelmatig in Enschede komt, dan heb je ze vast gezien, de posters van Theater on Tour. Zondag 23 september is het zover, dan kun je meedoen met deze leuke fietstocht. Het is een tocht door het landschap van Enschede-Oost waarbij je onderweg stopt bij verschillende theatervoorstellingen. En helemaal leuk, er zijn twee routes, één van 20 kilometer én de familieroute van 8 kilometer.

Fan van fietsen!

Ik ben hier écht super enthousiast over, we fietsen de laatste tijd best vaak. Pippa fietst dan zelf en Coco zit achterop bij één van ons. Vooral als je het buitengebied opzoekt vind ik het een superrelaxed uitje. Afgelopen weekend fietsten we toevallig ook door Enschede Oost om bij het Klauterwoud van Hof Espelo te komen, zo’n mooi gebied! En heel eerlijk, als je een missie hebt om naar leuke plekjes te fietsen dan fietsen de kinderen net wat harder, haha!

Fietst jouw kind nog niet zo heel lang zelfstandig en ben je bang dat hij/zij het niet volhoudt? Neem een slot mee en zorg dat je achterop je eigen fiets een (leeg) zitje hebt, dan heb je altijd de optie om de fiets te laten staan!

Waarom de familieroute van Theater on Tour zo leuk is!

Je fietst lekker door het Twentse landschap en op allerlei bijzondere plekken word je verrast. Het startpunt is bij de Lutscher Alm, op de weg van Enschede naar Losser. Bij het startpunt is gelijk de eerste voorstelling, de voorstelling ‘Trui’. Een jeugdvoorstelling van Sanne Zweije.

Theater on tour

Een stuk verder speelt de Enschedese Theaterschool, Theatermakerij Enschede, de voorstelling ‘Wally’, gebaseerd op de zoekboekenserie ‘Waar is Wally’.  Vervolgens maak je een stop bij Slagerij Busscher, waar je rond mag kijken én mag proeven. En voordat je aankomt bij het festivalterrein, dat tevens het einde van de fietstocht is, kom je eerst oog in oog te staan met de ‘koorddansende koekebakkers’. Zij zullen je laten zien dat ze al koorddansend een pannenkoek kunnen bakken. Een magische muzikale voorstelling! En dat zijn nog niet eens alle verrassingen die je onder weg tegen gaat komen!

Theater on tour

De fietsroute eindigt op het festivalterrein van de Lonneker Molen. Op het terrein vind je nog meer theater, muziek en een waanzinnige speelinstallatie uit draad. Leuk voor jong en oud en ook als je niet hebt gefietst.

Tickets voor Theater on Tour

Theater on Tour vindt plaats op 23 september. Er zijn twee startmomenten voor de familieroute van 8 kilometer. Je kunt om 11.30 uur en om 12.30 uur starten. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Tickets kun je bestellen op de website van Concordia.

Theater on Tour is een samenwerking tussen Concordia, Kunsten op Straat en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.