De weekendtips 25 t/m 28 mei

Een heerlijk lang en zonnig weekend komt eraan. Met ook nog eens heel veel leuke dingen op de agenda. Lees je mee?

Donderdag 25 mei – Hemelvaartsdag

 • Het grootste Springkussen van de wereld (Enschede)
  Kom naar het Grootste Springkussen van Nederland, op Hemelvaartsdag te vinden op het Van Heekplein in Enschede van 11.00 tot 17.00. Toegang is gratis, voor meer info klik je hier.
 • Randrock Junior (Vriezenveen)
  Buurman en Buurman, knutselen, workshops, springkussens, theater en nog veel meer. Een festival speciaal voor kinderen. Het bestaat al een hele tijd, maar ik kwam het door één van de Vettt bloggers voor het eerst tegen. Klinkt mij als muziek in de oren dit! Gratis Entree, voor meer info: Randrock Junior.
 • KRANG Festival (Hengelo)
  Een nieuwe festival in Hengelo op De Houtmaat. Verschillende podia, op het festival vind je kunst, theater, muziek en dans. Het lijkt me een leuk festival, waar je je kind prima mee naartoe kunt nemen. Ik kon zo geen hele specifieke kinderactiviteiten op de site vinden. Voor meer info: KRANG Festival.
 • Robin Hood Festival (Hertme)
  Dit is ook weer zoiets waar ik zo blij van wordt, hoe gaaf zal dit zijn? Hieronder vind je meer informatie over dit 4-daagse festival. Dit festival loopt t/m zondag.

Zaterdag 27 mei

 • Muziek in de Straten met kinderworkshop en op de foto met Kikker
  Dit weekend staat de binnenstad van Enschede weer volledig in het teken van Muziek. Twee weken geleden was ik er met de kindjes, het was echt te gek. Ik schreef er een blogje over. De Muziekbank en Bibliotheek Enschede hebben speciaal voor kinderen weer leuke activiteiten, zoals het maken van muzikale knutsels en je kunt op de foto met Kikker (Kikker & Vriendjes).
 • Het Welpenfestijn (Enschede)
  Het Welpenfestijn is het kindje van Vossenjacht, misschien bij jullie bekend? Een feest dat bij ’t Bölke wordt gehouden waar ik me altijd uitzonderlijk goed kan vermaken :-). Maar ze hebben dus ook een kindervariant. Een middagje stappen voor de kinderen én jij als ouder mag mee. Heb jij even geluk! Voor meer info check je het Facebook event.
 • Zaterdag 27 mei en Zondag 28  mei: Food Festival Stoer Voer (Enschede)
  Kom laagdrempelig genieten van eten en drinken. Er is ook aan de kleintjes gedacht met verschillende activiteiten, waaronder een draaimolen en waterpartij!
 • Film Food Fest Kids (Tubbergen)
  Blogger Evelin was bij de try-out én enthousiast dat ze was, je leest haar blog hier. Zaterdag kun je met je kinderen naar deze toffe culinaire openlucht bioscoop. Je kijkt een film én tegelijkertijd worden er passende gerechten geserveerd. Wow!

Zondag 28  mei

 • Zondag 28  mei: Food Festival Stoer Voer (Enschede)
  Kom laagdrempelig genieten van eten en drinken. Er is ook aan de kleintjes gedacht met verschillende activiteitenwaaronder een draaimolen en waterpartij!
 • Muziek in de Straten Enschede
  Tijdens Muziek in de Straten in Enschede zijn er verschillende podia maar ook allerlei mobiele acts. Op zondag rijdt de mobiele draaimolen door de binnenstad, deze wordt aangedreven door een fiets. Supertof! Voor het complete programma kijk je hier.
 • Voorstelling Bird & Sheep – Yakanuko (Wilmink theater Enschede)
  Een voorstelling over een heldhaftig avontuur met zang, dans, visuele effecten en een lasershow. Het lijkt mij ontzettend gaaf voor avontuurlijke fantasierijke kinderen en compleet iets anders dan een theatervoorstelling zoals ik ze vaak zie. Vanaf 6 jaar: Yakanuko Enschede.
 • Bothoven Festival – Enschede
  De 14e editie van het Bothoven Festival komt er weer aan. In een Caribisch thema staat het Hoog en Droog dit jaar weer vol met leuke dingen. Op 28 mei vanaf 11 uur is er weer van alles te beleven. Een dag vol met activiteiten: van een braderie en rommelmarkt, lekker salsa dansen & zomerse muziek, verschillende workshops tot een stormbaan voor onze sportievelingen. Vettt blogger Susan staat er met haar kraam van Susique, hoe leuk! Voor meer info: Bothoven Festival.
 • Open Stal Knollenhoeve -Stalhouderij Schouwink – Enschede
  Heb jij thuis kinderen die dol zijn op paarden? Dan is de Openstal op de Knollenhoeve eentje voor op je to do lijstje. Een gezellige dag met meimarkt, leuke kraampjes en voor de kinderen de mogelijkheid tot pony poetsen en rijden. Er is een kidscorner met ballonnen clown, live muziek en natuurlijk paarden voetbal. Veel jong leven om te zien en te knuffelen. Koffie/thee Gratis.Voor meer informatie: Open Stal op de Knollenhoeve.

Zomerse tips

Heel veel op de agenda dit weekend. Heb je zin om even iets lekkers zomers te doen dit weekend? Check dan deze blog die we eerder schreven met allemaal inspiratie voor zomerse uitjes!

Happy weekend!

Liefs,

Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.