Afvallen na het krijgen van een kind. Ik kwam 30 kilo aan maar het is me gelukt!

Door

April 2018, 3 maand na de geboorte van mijn jongste zoontje, begon ik aan mijn “afvalavontuur”. Niet omdat, zoals mensen in mijn omgeving toen wel eens suggereerden, ik vind dat vrouwen na hun bevalling in zo kort mogelijke tijd weer in shape moeten zijn. Nee, ik wilde gewoon weer wat positiefs en constructiefs voor mijzelf doen in die hectische periode met een pasgeboren baby. Ik zat door mijn overgewicht fysiek niet lekker in mijn vel. Ik was snel moe, vond het lastig met mijn oudste buiten zoontje te spelen of met hem mee te klimmen in een binnenspeeltuin en was niet blij met wat ik in de spiegel zag. Na een behandeling met laser ben ik via Vettt bij Kristy van Right! Food terecht gekomen en inmiddels ben ik 9 maanden verder. Volgende week wordt Nathan alweer 1 en vorige week was mijn laatste afspraak bij Kristy. En ik vertel je alvast: het heeft geholpen!

Vol goede moed rijd ik op woensdagmiddag richting Hengelo voor mijn laatste afspraak met Kristy. Zelfs met de feestdagen achter de rug maak ik mij geen zorgen om het resultaat. Niet omdat ik zo goed bezig ben geweest. Integendeel! De feestdagen stonden ouderwets in het teken van eten, drinken en lui op de bank hangen. Ik maak mij niet druk, omdat ik tevreden ben over mijn resultaten.

Mensen om mij heen valt het inmiddels wel op dat ik wat ben afgevallen. Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat heb gedaan en mijn antwoord is eigenlijk heel simpel: Gewoon normaal doen. Normaal doen was echter al jaren niet meer normaal voor mij en dit moest ik met tips, hulp en motivatie van Kristy echt weer opnieuw leren en vanzelfsprekend maken. Normaal is natuurlijk voor iedereen anders, maar in dit geval is het eigenlijk niet meer dan dat wat ik van mijn kinderen verwacht.

Regelmaat in mijn voedingspatroon

Ontbijt, fruit tussendoor, lunch met gezond beleg, tussendoortje en avondeten. Lekkere dingen of ongezonde maaltijden kunnen gewoon, maar af en toe en niet bijna elke dag zoals ik deed. Natuurlijk heb ik in het traject ook periodes gehad dat het afvallen niet lukte, maar met hulp van Kristy kwam ik er dan achter waar het aan lag en kon ik met een hele stapel tips en ideeën weer enthousiast aan de slag.

In Kristy’s kantoor kletsen wij even bij over de feestdagen en dan is het tijd om op de weegschaal te gaan. Het resultaat mag er zijn. Ondanks de feestdagen, ben ik toch weer afgevallen.

De Eindstand van mijn afval-avontuur

Gewicht: 66,9
Kilo’s afgevallen: 20,1
Kilo’s te gaan: Ik vind het helemaal prima zo!

Mijn Conclusie

Uiteraard ben ik super blij met mijn huidige gewicht, maar eigenlijk niet eens om de cijfertjes op de weegschaal. Ik ben blij met wat ik in de spiegel zie, ik ben blij dan ik meer energie heb en ik ben blij dat ik weer met mijn kinderen kan spelen zonder dat ik bang ben dat ik door te trampoline zak of dat ik vast kom te zitten in een speeltoestel.

Mocht je terug willen lezen hoe ik gestart ben en hoe het verloop van dit avontuur ging dan kun je die nog terug lezen. Lees hier dan mijn eerdere blogs over afvallen na het krijgen van een kind:

Wil jij gewicht verliezen en je fitter voelen?

Wil je graag afvallen, maar loop je steeds vast op een bepaald gewicht of jojo je constant (zoals ik), dan raad ik je van harte aan hulp in te schakelen. Door de gesprekken met Kristy heb ik inzichten gekregen in mijn voedingspatroon die ik zelf niet had kunnen bedenken. Samen hebben wij een eetpatroon voor mij weten te creëren die ik niet alleen vol kan houden, maar die al lang niet meer als dieet voelt. Ik heb bij Right! Food het ‘1-op-1 coaching traject’ gevolgd. Kristy organiseert ook groepstrajecten, er loopt er nu één waar je tot 6 februari op in kunt stromen. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Kristy van Right! Food aanbiedt? Neem een kijkje op haar website!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.