De weekendtips: 25 t/m 27 januari

Het weekend staat weer voor de deur, iedere donderdag vind je op VETTT onze verzameling met tips voor het weekend en de UITagenda voor het weekend in Twente.

Zaterdag 26  januari: Kindersterrenkijkavond bij De Sterrenwacht in Lattrop

Zaterdagavond is er weer een Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Een supergave en leerzame ervaringHet belooft een bijzondere avond te worden met een spectaculair mooie winterse sterrenhemel waar o.a. de  rode planeet Mars en de Orionnevel te zien zijn. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht! Kijk voor meer informatie op de website!

Zaterdag 26 januari: Peuter- en kleuter atelier bij Kijk & Doe (Almelo)

Kijk & Doe in Almelo is te gek als je een leuke creatieve activiteit met je kind(eren) wilt doen. Voor Vettt verzorgde Kijk & Doe de eerdere creatieve ouder-kind workshops en dat was zo tof! Ik ga zeker nog een keer richting Almelo om mee te doen. Dit weekend kunnen de kinderen een knutsel helemaal in Winters thema maken. Je werkt met allerlei materialen, en ik beloof je, Martine van Kijk & Doe regelt dat super! Meer info vind je hier.

Zaterdag 26 januari: KIVI Techniekdoemiddag bij Techniekmuseum Oyfo (Hengelo)

Zaterdag is er van 13.15 tot 15.45 uur weer een  techniekdoemiddag bij ons in Oyfo Techniekmuseum door KIVI Regio Oost. Met als doel om techniek dichter bij jonge mensen te brengen.

KIVI is de landelijke vereniging van ingenieurs. Een ingenieur is een ‘hooggeschoolde technicus die wetenschappelijke kennis gebruikt en ontwikkelt om technische, natuurwetenschappelijke, technologische en organisatorische problemen op te lossen. Zeg nou zelf, zo’n ingenieur wil je er toch bij hebben als je aan een technisch werkstuk werkt? De deelnemende KIVI-leden willen hun passie voor techniek delen met jonge mensen – de ingenieurs van de toekomst.

KIVI Techniekdoemiddag

 

Zondag 27 januari: Kindervoorstelling (2 – 5 jaar) bij Concordia

Dit weekend staat in het teken van het Nationaal Theaterweekend en koop je je kaarten voordelig, altijd fijn! Bij Concordia speelt de voorstelling Tik Tak Slaap zondag maar liefst 2 keer! Voor 5 Euro bestel je je kaarten online, reserveren kan via deze link. Tak Tak Slaap is een getikte voorstelling over Pop die niet gaat slapen en Mama die hier getakt van wordt!

Theaterweekend

Zondag 27 januari: Poppentheater Belletje Sterk (Bibliotheek Oldenzaal)

Een vrolijke voorstelling vol liedjes en interactie voor kinderen van 2 – 5 jaar, waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen. ‘Waar is mijn huis’ is gemaakt door Poppentheater Belletje Sterk  en geïnspireerd op het Prentenboek van het Jaar: 2019 ‘Een huis voor Harry’  van Leo Timmers

De voorstelling begint om 11.00 uur en is voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar.
De deur is open vanaf 10.45 uur en de voorstelling duurt tot ongeveer 11.45 uur.
Kaartjes kosten € 5,00 voor zowel kinderen als volwassenen en zijn te koop bij de Klantenservice,
of via de ticketshop

Zondag 27 januari: Kindervoortelling Benjamin de Beer Stadstheater De Bond (Oldenzaal)

Benjamin de Beer is een muzikale familievoorstelling met tekst en muziek van Herman van Veen! Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen. Kaarten bestel je online voor 7,50 Euro per stuk.
Theaterweekend

Zondag 27 januari:  Cupcakes maken met Tinkus tijdens de Lazy Sunday bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Deze zondag maken kinderen cupcakes onder begeleiding van Tinkus. Hoe cool! Uiteraard mogen de kinderen hun zelfgemaakte cupcake na afloop lekker opeten. Inschrijven kan op de dag zelf aan de bar. Er is plek voor 20 kinderen van 13:00 tot 14:30 uur en 20 kinderen van 14:30 tot 16:00 uur. De kosten zijn €5,- per kind (alleen pin).

Dagje enschede met kids

 


Overige leuke activiteiten

Er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, bekijk hier een overzichtje met nog meer inspiratie!

De leukste restaurants met kinderen

Zin om lekker uit eten te gaan dit weekend naar een plek die ook top is met kinderen? Lees dan deze blog met onze favoriete restaurants met kinderen. Of deze blog met tips voor pannekoekenrestaurants met kinderen.

KidsJump Krazy Kangaroo vanaf 2 jaar!

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen!

 

Krazy Kangaroo

Familiezwemmen bij Twentebad Hengelo

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je familiezwemmen op zaterdag van 16.30 tot 19.30. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

Kinderexpositie Concordia ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ (Enschede)

In december opende de nieuwe kinderexpositie bij Concordia. Dit jaar staat de kinderexpositie helemaal in het teken van geluid. In de expo is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één
bepaalde manier van werken. Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Wil je meer weten over de expositie, de openingstijden en/of de workshops? Neem een kijkje op de website. Wij zijn er in de kerstvakantie geweest, zeker een aanrader!

Kinderexpositie bij Concordia

Maak een Winterse wandelingen

Altijd lekker om even naar buiten te gaan. In deze blog van Maryke lees je tips voor wandelinspiratie, handig! Tip: neem wat warme chocolademelk, slagroom en rum mee :-).

wandelen, borrelen en spelen in Twente

Ga brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.