De leukste alternatieven voor beschuit met muisjes

Door

Ik hou er wel van hoor, beschuit met muisjes. Maar met dat smeren ben je op een gegeven moment wel klaar. En zeg nou zelf, het is toch echt veel makkelijker als je gewoon een koekblik kunt open trekken met iets wat al klaar is. Zo heb je weer meer tijd voor je baby én voor de visite. Ik heb de leukste alternatieven voor beschuit met muisjes verzameld.
 

Chocoladekoekjes met muisjes

Dit is zo ontzettend makkelijk. Je koopt een pak koekjes van Lu (of iets vergelijkbaars), met zo’n chocoladelaagje erop. Deze leg je op een ovenplaat en zet je in een voorverwarmde oven (100 graden). Als de chocolade smelt (na een paar minuutjes) haal je de schaal eruit en bestrooi je de koekjes royaal met de muisjes. Even wachten tot de chocolade gestold is en hoppa, de koektrommel in. Als je wat minder tijd hebt dan zet je ze gewoon even in de diepvries.

Alternatief voor beschuit met muisjes

De chocoladekoekjes met muisjes

 

Nijntje koekjes met muisjes

Deze is iets meer werk, maar ze zien er wel superleuk uit. Ik kocht Nijntje koekjes, chocolade om te smelten (kant en klaar pakje van de Jumbo) en muisjes en wat ander roze eetbare decoreer spulletjes. De Nijntje koekjes leg je uit op een plaat. Vervolgens smelt je de chocolade en bestreek je het midden van de koekjes met gesmolten chocolade. Ik deed dat gewoon met een lepel. Vervolgens bestrooi je ze met muisjes (of andere roze/blauwe eetbare items) en klaar is klara!
Ik maakte ze laatst samen met Pippa en deed ze in een leuk potje, papiertje en een fijne geboorteslinger uit de webshop van Paperbreeze eromheen en je hebt een top cadeau om mee te nemen op kraamvisite. Dikke hit!

Alternatief voor beschuit met muisjes

Nijntjes met muisjes in de maak

 

Tompouce met muisjes

Deze kwam ik via Pinterest tegen en komen van de blog van Miranda van ByMirandaa. Je neemt een tompouce en rolt de zachte roomrandjes door de muisjes. Bij Albert Heijn verkopen ze van de mini-tompouces uit het diepvriesvak. Leg ze in de diepvries en zo heb je altijd iets leuks en lekkers in huis voor je kraamvisite :-).

Op mijn pinterest bord ‘Beschuit met muisjes’ vind je een bord met nog meer inspiratie op varianten voor beschuit met muisjes.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.