Nieuwe hotspot: Filter Cafestore in Hazemeijer Hengelo

Vergeet de cappuccino, de latte macchiato en de frappucino. DE koffietrend van 2017 is filterkoffie. Wat?!? Jep, als je er helemaal bij wilt horen drink je koffie gemaakt met een paar schepjes filterkoffie opgeschonken met kokend water. Net als vroegah. Maar…er is een maar. Die koffie koop je dan natuurlijk wel in de speciaalzaak. 

Filter Caféstore

Of je gaat naar de Filter Caféstore. Deze hipster koffietent annex lunchplek zit op het zowaar nog hippere Hazemeijerterrein in Hengelo. Het wordt bestierd door Joni en Manon.

Filter Cafestore

Links Joni en rechts Manon van Filter Cafestore

Vettt inspirerende moeder Joni

Creatieve duizendpoot Joni Patty (uit Wierden) kan slecht stilzitten (lees in dit eerdere interview meer over Joni). Ze stond aan de wieg van de Local Sunday Market. Een creatieve markt die inmiddels behoorlijk succesvol is. Maar ze wilde meer. Dus deed ze die markt van de hand en begon ze haar eigen markt: Treasures. Opende ze een winkel in Wierden. En oh ja: ze is ook nog eens ‘gewoon’ moeder van twee kinderen. “Een dromer, maar ook een doener”. Zo omschrijft ze zichzelf. Dus toen ze droomde van haar eigen lunchtent, toen kwam daar de lunchtent: Filter Caféstore.

Koffie, lunch, shoppen en werken

In de prachtige ruime, hoge ruimtes van de oude textielfabriek in Hengelo is een fijne plek gemaakt waar je kunt eten, drinken, werken en shoppen. Industrieel meets retro. Hoge plafonds, grote ramen. Kringloopvondsten aan de muur. Iets moois gezien? Bijna alles wat je ziet is te koop.

Lekker rennen

Kinderen zijn meer dan welkom. Er is genoeg voor ze te doen. Een sjoelbak, knutselspullen, spelletjes. Of ze kunnen er gewoon lekker rennen. De grote ruimtes zijn erg verleidelijk om in rond te rennen of verstoppertje te spelen.

Bijzondere soepjes en broodjes

Keukenprinses Manon (31, uit Almelo) is verantwoordelijk voor al het lekkers dat er uit de keuken komt. Een geel paprikasoepje of broodje avocado met pittige pesto uit de grill. Maar ze hebben er ook ordinaire tosti’s…
Oprecht een fijne, lichte plek gerund door lieve mensen. Een tip! In de video zie je een kleine impressie.

Over Janneke

Meer blogs van Janneke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.