De leukste Vette lente uitjes met kinderen in Twente voor een zonnige lente!

In de lente wil je naar buiten, genieten van de zon! Maar omdat je zo lang binnen hebt gezeten ben je haast vergeten hoe buiten er ook al weer uitziet. Ik help je een handje en geef je leuke lente uitjes in en om Twente. Geniet, lach, bewonder, speel en deel deze mooie herinneringen met ons! Gebruik hiervoor #vetttlente

Gratis uitjes in de Lente in Twente

#1 Lammetjes aaien

Lammetjes zijn zo lief en schattig. En als ze van die grappige sprongetjes maken, dan wil je toch niets liever dan ze aaien en knuffelen? En dat kan, op verschillende plekken in Twente worden er deze lente lammetjes aai middagen georganiseerd bij boerderijen en schaapskooien. Ik heb een overzicht gemaakt van alle lammetjesdagen in en om Twente.

Lente uitjes - Lammetjesdagen Twente

kroamschudd’n in de schaapskooi “Horstervennehoes” in Haaksbergen

#2 Hof Espelo: Het kabouterbos en het Klauterwoud

Net buiten Enschede, richting Deurningen vind je Hof Espelo. Het bezoekerscentrum is gevestigd in het voormalige koetshuis op landgoed Hof Espelo. Bij Koetshuis Hof Espelo kun je iedere zondag terecht voor informatie over het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie. Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen. En vanaf het Koetshuis kun je  ook de kabouters volgen en een leuke kinderwandeling maken (ongeveer 2km).
Meer info vind je hier: Koetshuis Hof Espelo

#2 Schatgraven in het Lutterzand

Mijn zoon Ravi heeft zijn eigen metaaldetector en daar is hij zo blij mee! Hij is namelijk gek op metaal, helaas heeft hij alleen nog maar bierdopjes gevonden… Behalve tijdens zijn kinderfeestje afgelopen jaar, toen vond hij samen met al zijn vriendjes en vriendinnetjes echte Dinkeldaalders. Is jouw kind ook gek op natuur, op speuren en op graven? Dan kun je, in plaats van een metaaldetector te kopen, deze ook huren. In de Lutte kun je op pad met een tablet en een metaaldetector, op zoek naar ‘de schat van het Lutterzand’, een superleuk lente uitje! De zoektocht begint bij Paviljoen ’t Lutterzand, een van mijn favoriete plekjes in Twente. Lees hier mijn blog over Ravi’s kinderfeestje.

Lente uitjes - Schatgraven in het Lutterzand

Ravi groef naar de schat die Casper ontdekte.

#3 Stadt- und Tierpark Gronau

Net over de grens bij Enschede ligt Gronau en daar is enorm veel leuks te doen. Er is een Stadt- und Tierpark met verschillende speeltuinen en zelfs een kleine dierentuin (gratis!). Heerlijk in de lente! Ook is er het Inselpark Gronau (LaGa), een enorm groot openlucht speelparadijs (ook gratis) met verschillende speeltuinen en een klauterberg.

Lente uitjes - Speeltuin Gronau

Een deel van de superleuke en uitgebreide speeltuin in Gronau. (fotocredits: Marijn Dikken)

#4 Voorjaarskermis

Elk voorjaar kun je op verschillende kermissen in de buurt weer genieten van een suikerspin of oliebol en een ritje in de Hully Gully of het reuzenrad. Durf je niet, dan kun je altijd nog touwtje trekken, munten schuiven of eendjes vangen en naar huis met een immens grote knuffels onder je arm.

Lente uitjes - Kermis

Op de kermis in Enschede.

#5 Kamperen in Twente en net daarbuiten

Yvette schreef een blog met 5 campings in en om Twente. Omdat je nooit helemaal zeker bent van het weer gaat ze het liefst naar een plek waar kinderen ook binnen kunnen spelen en zwemmen. Tijdens vakanties is er in ieder geval vaak volop animatie. Houd er rekening mee dat de mooiste plekken op deze campings vrij snel vol zijn! Lees de gehele blog hier.

Burn-out mama

Kamperen op de Sallandse Heuvelrug. Buiten zijn, een vuurtje stoken en een beetje wegdromen…

Er zijn nog zoveel meer leuke lente uitjes in Twente en er zijn nog zoveel meer toffe activiteiten te bedenken om gewoon lekker in je eigen huis en tuin te doen. Zo schreef ik eerder al een blog over mijn top 5 leuke speelplekjes incl. borrelmogelijkheden. En wil je iets verder rijden, ontdek dan de Sallandse Heuvelrug eens, het is hier ook zo leuk voor de kids.

Hebben jullie nog leuke lente tips? Dan horen wij het natuurlijk graag!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.