Reizen met peuter: onze tips

Door

We krijgen heel vaak de vraag hoe dat is, reizen met peuter. Het antwoord is kort, het is ontzettend gaaf! Veel gemakkelijker dan je je vanuit Nederland kunt bedenken. En moet je dan niet ontzettend veel meenemen? Nee, dat valt echt heel erg mee. Het is maar net wat je allemaal mee wilt slepen :-). Ik heb even wat handige dingen om mee te nemen hieronder uitgelicht. En denk je er zelf aan om te gaan reizen met je kind en je hebt tips nodig dan weten jullie me te vinden. Mailen mag altijd!

Rugdrager

We hebben een superhandige rugdrager bij ons, van Patapum. Het is er een van katoen die je heel handig in je tas kan doen en tevoorschijn haalt wanneer nodig. Op de vorige reizen (Thailand en Sri Lanka) hadden we een andere drager bij ons. Van Nomad, maar die is een stuk groter (met zo’n ijzeren frame) en draagt minder prettig. Deze Patapum Peuterdrager hebben we gehuurd via Kids Travel Service, en we zijn er superblij mee. Hij is al op een aantal momenten heel goed van pas gekomen! Kids Travel Service is trouwens sowieso een erg handige site voor je vakantie of reis met kind(eren), er staan tips, paklijsten en tips op de site. Maar je kunt er dus ook handige reisartikelen huren.

Reizen met peuter

De Patapum peuterdrager deed ook goed zijn werk in Vientiane, Laos. Waar we geen fiets met kinderstoel konden huren :-).

Opblaasbare stoelverhoger

Deze vond ik vlak voordat we weggingen, het leek me een superuitvinding. Een opblaasbare stoelverhoger. In Azië reis je veel met bussen/taxi’s en aan kinderstoeltjes doen ze hier niet. Omdat de wegen vaak nogal chaotisch zijn en er nog wel eens wat ongelukken gebeuren vond ik het wel prettig om iets van een stoelverhoger mee te nemen. We gingen voor de opblaasbare variant van Bubble Bum, hij neemt relatief weinig ruimt in en is makkelijk in het gebruik. Ook perfect als stoelverhoger tijdens het eten :-). Hij lijkt me trouwens ook erg handig als je op vakantie gaat en een auto gaat huren, het bijhuren van kinderstoelen/stoelverhogers is ter plekke vaak relatief duur. Er is trouwens ook een handige rugtas beschikbaar die je om kunt toveren tot autostoel. Vrienden van ons namen de Trunki rugzak mee op reis. Deze is van Trunki en is te bestellen bij Bol.com.

Slaaptentje

Aan campingbedjes doen ze hier in de meeste accommodaties niet. we hebben altijd een slaaptentje bij ons voor Pippa. We hebben hem vorig jaar op Marktplaats gekocht en we zijn er echt enthousiast over. Ik zweer erbij kan hem iedereen aanraden. Hij staat heel stevig (je zet hem op met tentstokken), is aardig ruim en hij is helemaal gesloten zodat er geen insecten bij kunnen. Het fungert dus gelijk als soort klamboe.

Speelgoed

Al Pippa’s speelgoed past in haar rugzakje.

Wat daar in zit?
– Duplo
– Een paar stiften
– Kleurboek
– Puzzel (alleen de losse stukjes)
– Leesboekjes

Thuis speelt ze helemaal niet zoveel met Duplo maar hier bouwt ze iedere avond, met de paar stukjes die we mee hebben, weer wat nieuws. En als er andere kinderen zijn dan loopt ze er naartoe met haar zakje duplo en dan is het ijs gelijk gebroken. Zo heeft ze al geduplo-date met kinderen uit Frankrijk, Engeland, Thailand, Laos en Cambodja.

I-pad

Meestal gebruikt Pippa de Ipad als ze ’s ochtends wakker is (en wij nog niet) en tijdens dagen dat we reizen. Ik heb wat korte filmpjes offline beschikbaar gemaakt, die zijn favoriet. Maar ook de Zappelin app wordt heel veel gebruikt. Vanuit die app kun je van alles, filmpjes kijken, liedjes luisteren, tekenen, spelletjes doen. Erg leuk voor kinderen!

Kleding

Daar kun je natuurlijk niet zonder. Nou ja dat zou je denken want hier in Laos zie je ontzettend veel kinderen zonder schoenen en met verscheurde kleren of zelfs zonder kleren. We merken dat Pippa dat wel wat gek vindt en lief dat ze is geeft ze graag haar eigen spullen weg. Het jongetje op de bovenste foto heeft haar broekje aan :-).

Dat waren eigenlijk wel de belangrijkste dingen, valt reuze mee toch? Hieronder ons met alle ingepakte bagage. Op TheBuckettrip.com vind je meer over onze reis en die van vrienden (ook met kinderen) in Azië. Daar vind je ook een complete paklijst van wat we meenamen,  handig als je zelf reisplannen hebt!

Liefs,
Yvette

Reizen met peuter

Onze bagage tijdens 2 maanden reizen door Azie

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
11 Comments
 • Linda
  januari 14, 2015

  Wat gaaf dat jullie dat doen met een peuter. Vindt een weekje in een bungalow sl een hele onderneming. Zeker met twee kinderen. Hoop in de toekomst veel weer naar dit soort bestemmingen te kunnen reizen.

  • Vettt.nl
   januari 15, 2015

   Haha, snap ik :-). Maar het is zoveel makkelijker en relaxter dan het vanuit Nl lijkt, dikke aanrader! Liefs, Yvette

 • Marijke
  januari 15, 2015

  Wat een superleuk blog weer Yvette! Echt gaaf!

  • Vettt.nl
   januari 16, 2015

   Thanks Marijke!

 • manon
  januari 16, 2015

  Leuke blog weer Yvetje!!

  • Vettt.nl
   januari 17, 2015

   Thanks Manon!

 • Tikva - Gezin op Reis
  januari 22, 2015

  Leuke foto’s en een mooie reis, ik ga gelijk je andere blog ff checken.

  • Vettt.nl
   februari 4, 2015

   Thanks Tikva, het was geweldig :-).

 • Annemarie
  januari 23, 2015

  Wat een kanjers zijn jullie om zo’n uitdaging aan te gaan en hierdoor ook jullie dochter iets te geven wat altijd bij haar zal blijven. PS: love the photos!

 • Marilot
  augustus 11, 2015

  Beste Yvette,

  We gaan in december voor 4 weken naar Thailand met onze peuter van dan 3 jaar. Ik ben zelf al 2 keer in Thailand geweest en weet dat het qua veiligheid in de auto’s vaak te wensen overlaat. Op zoek naar een reis alternatief voor een autostoel kwam ik jouw blog en daarmee de BubbleBum tip tegen. Nou zag ik op de website van BubbleBum dan het stoeltje pas geschikt is vanaf 4 jaar. Nou weet ik dat leeftijd niet veel zegt over de lengte van een kind dus ik vroeg mij af hoe oud & groot Pippa was ten tijde van jullie reis en wat jullie ervaring was met de BubbleBum.

  Onze zoon is overigens een lange jongen en soms als even groot als een 4-jarige 🙂

  Bedankt in ieder geval voor de bovenstaande tips .

  Grts
  Marilot

  • Vettt.nl
   augustus 11, 2015

   Hi Marilot, wat fijn!!! Voor ons werkte deze prima. Pippa was 3, maar ze is vrij klein. Vrienden die ook een stuk mee reisten hadden voor hun zoontje geen extra stoeltje. Hij was toen 3,5. We hebben ook veel op de scooter gedaan en ik vond het zelf meenemen van een helm ook echt een tip (hadden wij niet gedaan hoor). Veel verhuur bedrijfjes hebben geen of hele slechte kinderhelmpjes….mocht je nog meer willen weten, je mag ook altijd mailen. Liefs, Yvette. Veel plezier met de reisplannen!