Zelfgemaakte ballenbaan

Door

In tegenstelling tot onze dochter is onze zoon een echt buitenkind. Geen regen kan hem tegenhouden om naar buiten te rennen en op zijn blauwe tractor te springen. Fanatiek trapt hij met die kleine beentjes rondom het huis. Uiteraard onder begeleiding van stoere, zelf geproduceerde motorgeluiden. Alles gaat in de grote gele bak voorop de tractor. Takjes en bladeren uit het bos, speelgoed, maar ook ballen en knikkers die vervolgens vrolijk achter thuis worden uitgestort. Dat vinden we minder grappig, want vooral knikkers rollen alle kanten uit en geloof me, het is echt niet fijn als je met je slippers op een verdwaalde knikker terecht komt…. Tijd dus om een spel te maken waarbij de ballen en knikkers niet overal terechtkomen.

De zoektocht naar het juiste materiaal

Een ballenbaan aan de schutting, dat moest het worden! Een eenvoudig systeem, gezien op internet. Met een handige man een fluitje van een cent. Toch? Het maken was uiteindelijk niet zo moeilijk, maar het vinden van geschikt materiaal bleek nog best een uitdaging. Want in principe heb je geen ingewikkelde zaken nodig, maar de prijzen lagen nogal uiteen en laten we eerlijk zijn; het moet wel leuk blijven. De eerste stap was dus een zoektocht op internet. Die zoektocht kan ik jullie bij deze besparen; wij kwamen uiteindelijk uit bij de Hornbach. Kamatajajippiejippiejee! Voor al het materiaal was ik trouwens rond de 45 Euro kwijt. En nadat er met een overdreven grote vrachtwagen een klein doosje klemmen en een stukje pvc dakgoot waren afgeleverd konden we aan de slag!

De ballenbaan maken, met de geweldige hulp van Bram

Als eerste moest de geleverde dakgoot van 4 meter in stukken van 1 meter gezaagd worden, waarna de gaten voor de ballen en knikkers erin geboord konden worden. Met Bram als opzichter ging dat prima! De jongen wilde zo graag helpen en bleek een fantastische hulp! Eerst als dakgootvasthouder, daarna als schuttingopmeter en vervolgens als schroevenaangever. Dat belooft nog wat voor later ;-).

Ballenbaan

Hoe dan ook, de ballenbaan werd na het betere zaag- en boorwerk onder toeziend oog van Bram vakkundig aan de schutting geschroefd. En nog voordat het laatste stuk vastzat rolden de eerste ballen er al doorheen. Later bleek de baan ook geschikt voor autootjes en water….. Al met al hebben we nu dus 3 verschillende speeltoestellen voor de prijs van 1. En een hele enthousiaste Bram. Missie geslaagd!

Ballenbaan

Nog meer DIY buitenspeelinspiratie?

Janneke maakte een video van de waterbaan die ze voor haar zoontje maakte, die bleek ook een succes. Je kijkt de video hier terug.

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.