Hotspot: De Zoete Bezigheid in Almelo

De Zoete Bezigheid is nou zo’n hotspot waar we blij van worden. Dit unieke koffie- en theehuisje in hartje Almelo is een waar pareltje. En dat kun je eigenlijk vrij letterlijk nemen want pareltjes, glimmertjes en kraaltjes ‘o plenty.  Naast dat ze overheerlijke homemade taartjes en andere lekkernijen serveren, kunnen sieraadliefhebbers en kraaltjesrijgers hun hart ophalen en zelf een sieraad in elkaar fröbelen.

Op naar Almelo

Wij maakten er een dagje uit van en gingen vanaf Enschede per trein richting Almelo, waar we bij de Zoete Bezigheid hadden afgesproken met een vriendin en haar twee dochters. Bij binnenkomst werden we verrast door de gezellige nostalgische sfeer, de meubels en lampjes in brocante stijl, de vitrine met lekkers.. en wanden vol met kraaltjes, linten en mooie bedeltjes natuurlijk.

Sweet tea

We bestelden de Sweet tea (aanrader!) en voor de kids een stuk taart en ranja. Op onze etagère lagen te lekkere stukjes worteltjestaart (waarvoor een diepe buiging), brownies, citroencake, cheesecake, muffins, chocolade en de bekende Engelse scones met jam en clotted cream. Heel vervelend allemaal….

Kraaltjes uitzoeken

Onze dochters konden niet wachten dus aan de slag dan maar! Het grote kralen verzamelen kon beginnen met een mandje en een briefje waarop je moest bij houden hoeveel kraaltjes voor welke prijs je had gekozen. Bij dat laatste komen wel de mama’s in beeld, want kinderen van 4-6 jaar vinden het leuker om kraaltjes uit te zoeken dan om alles bij te houden (en geef ze eens ongelijk).

De Zoete Bezigheid

Je eigen sieraad maken

Nu komt het gedeelte dat je zelf even weer van je theetje of koffie kunt genieten. Dat rijgen van de kraaltjes in de gewenste volgorde (dat vooral) is even een precies werkje, dus alle concentratie bij nodig.  Maar het kan eigenlijk niet mis gaan. Eventueel een paar leuke bedeltjes erbij en het eindresultaat mag er zijn!

De Zoete Bezigheid

Sieraden maken voor iedere leeftijd?

Wat ik nou zo handig vind van de Zoete Bezigheid is dat het leuk is voor verschillende leeftijden, omdat ze zowel grote kralen als hele kleintjes hebben. Oké, kinderen van 4 jaar houden het misschien iets sneller voor gezien. Plus je moet ze wel even goed duidelijk maken dat hoewel de kleurtjes er lekker uitzien het niet de bedoeling is dat je ze ook daadwerkelijk in je mond stopt. Maar zeker vanaf een jaartje of zes/zeven kunnen ze zichzelf goed redden. Trouwens, we zagen ook veel moeders met dochters van ongeveer negen jaar creatief bezig zijn en genieten van de chocolade fondue (die zag er trouwens ook helemaal niet verkeerd uit).
Een ontzettend leuk concept dit, bedacht door de ondernemende Jesmin, die op 23-jarige leeftijd de deuren van dit theehuisje opende. Dit jaar bestaan ze 5 jaar; gefeliciteerd en we komen zeker nog een keer terug!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.