#15 Door het glas: Maud, moeder van 2

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezer zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Maud is normaal gesproken docent Nederlands, maar heeft haar baan dik een half jaar geleden opgezegd om te gaan reizen met haar vriend en twee kinderen (Dex 5 en Juul 2). Ze reisden een half jaar met een camperbus door Australië en Thailand. Tijdens het reizen heeft ze online les gegeven. Daarnaast vindt ze schrijven erg leuk. Voor de reis begon ze een blog waar ze niet meer van plan is mee te stoppen. Af en toe schrijft ze een stukje, je kunt die stukjes vinden op www.stukjegeschreven.nl  

Inmiddels zijn ze terug in Enschede, net op tijd voor de Corona ellende écht begon. 

Hoe voel je je bij deze situatie?

Ik vind het maf en naar en spannend, en dat wisselt elkaar dan af. Het is gek dat we o.a. naar huis kwamen omdat we de mensen en gezelligheid zo misten. En kijk nu eens, alles waarvoor we thuiskwamen missen we nog steeds. Gekke tijden.

Fotocredits: www.ditisjeuring.nl

Is er iemand bij jou thuis ziek? 

Nee geen zieken, alleen prettig gestoorden. 

Hoe vullen jullie de dagen?

Als het droog is ben ik buiten met de kinderen. Overgehouden aan de reis denk ik. Binnen zijn voelt niet echt meer als een optie. Het liefst laad ik de bakfiets vol met (buiten)speelgoed en lekkers en zit ik hele dagen op een kleedje in het park. 

Wat vinden jullie kinderen van deze situatie?

Nou het klinkt misschien gek, maar het reizen toont best wat gelijkenissen met de quarantaine. Dex gaat niet naar school en krijgt les van mij. En we zijn en blijven veel aangewezen op elkaar. Ze hebben er dus eigenlijk  al een half jaar training op zitten haha! We proberen het nu maar als een bonus te zien dat we weer bekenden tegenkomen en op afstand of achter glas toch een stuk dichterbij zijn dan op reis.

Werk jij met een schema voor de kinderen?

Welnee. Voor ons werkt dat niet. Het gaat toch nooit zoals je denkt dat het gaat. Dat geldt voor al je planningen, maar sowieso voor het hele leven, toch? Ik heb wel een aantal dingen die ik op een dag graag wil doen, maar wanneer dat allemaal precies gebeurt laat ik aan de dag over. Als het ‘s morgens prachtig weer is en er is ‘s middags regen voorspeld dan maak ik dat ik na het ontbijt met de kinderen naar buiten kom en doe ik alle moetjes ‘s middags. 

Laat je je kinderen buitenspelen?

Ja. Samen spelen met andere kinderen is dan niet te vermijden, dus dat gebeurt ook weleens.  Maar ik voel me niet prettig bij volle speeltuinen, dan zoeken we een ander plekje. Dex let er zelf ook op “dit is niet zo’n handig plekje met het virus hè mama?” zegt hij dan. Juultje is twee en blijft veel bij mij in de buurt. Zo passen we er altijd wel een mouw aan. 

Hoe vaak doe je boodschappen?

Iedere twee à drie dagen. Ook een beetje afhankelijk van hoe vaak we die week besluiten onze lekkere locals te supporten voor het avond eten.

In hoeverre beïnvloedt het Corona-virus jouw werk?

Voor de reis heb ik mijn baan opgezegd. Ik zou nu graag weer beginnen. Normaal gesproken staan ze om je te springen in het onderwijs, maar nu is dat toch een beetje anders. Ik hoop, als alles weer een beetje genormaliseerd is, gauw weer aan de slag te gaan.

Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?

Aan blijven. Om de dag te laten slagen met twee kleine kinderen en een zooitje huisdieren om je heen moet je heel de tijd aan staan vind ik. Je vliegt van de was, naar het kleikasteel, naar “mama mag ik drinken” en door… Als je op het verkeerde moment net even je aanknop niet kunt vinden loopt de boel in de soep en da’s niet erg, maar wel gedoe. 

Heb je nog een ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Als ik aan het einde van de dag  op “uit” mag (of tenminste op de sluimerstand), dan lees ik graag een boek met thee en lekkers. Ik hou van boeken die je aan het denken zetten of inspireren. “Groots en meeslepend leven, een ode aan de dagelijkse sleur” van Lou Niestadt is heel leuk en zo anders dan anders. Ik vond “Steeds leuker” van Jelle Hermus ook tof. Het mooiste waargebeurde verhaal dat ik ooit gelezen heb is “De Paardenjongen” van Rupert Isaacson. Oh voor dat lekkers moet je bij Mrs. Brown of Rosy’s zijn en Appeltjes van Oranje heeft nu ook een hele lekkere zoete appeltjes box (allemaal in Enschede).

Nog meer interviews lezen?

Eerder publiceerden we onderstaande interviews op Vettt:

#1: Door het glas met Annabel Jeuring, moeder van 4
#2: Door het glas met Maryke Mondria, moeder van 2
#3: Door het glas met Mijla Trimbach, moeder van Luuk
#4: Door het glas met Evelien Bolt, moeder van 3
#5: Door het glas met Wendy ter Bekke, moeder van 3
#6: Door het glas met Nienke Veltman, moeder van 3
#7: Door het glas met Marleen Reimerink, moeder van 2
#8: Door het glas met Collin Vaneker, vader van 3
#9: Door het glas met Gemma, moeder van Lorenzo
#10: Door het glas met Fran, moeder van 2
#11: Door het glas met Maike, moeder van 2
#12: Door het glas met Dorothée, moeder van 2
#13: Door het glas met Rob, vader van 3
#14: Door het glas Kim, moeder van Dex

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.