5 x Wandelen met kinderen in Twente

Door

Ik betrap me erop dat ik veels te veel binnen zit. Heel jammer, want het kan zo lekker zijn die buitenlucht en je kunt ook nog eens superfijn wandelen met kinderen in Twente. Hoogste tijd om meer naar buiten te gaan. Mijn favoriete plekken om te wandelen zijn de plekken waar je na een wandeling nog lekker ergens kunt aanschuiven voor een fijn drankje en het liefst met speeltuin. Zodat je ook rustig van je drankje kunt genieten.

Als ik zo’n wandelbui heb, dan weet ik nooit goed waar ik heen moet gaan. Tijd voor een overzicht met allemaal leuke plekken om te wandelen in Twente! Een overzicht van geschikte plekken voor fijne wandelspots in Twente. Plekken waar je kunt wandelen met kinderen en die geschikt zijn voor de combinatie wandelen-drankje-kinderen-honden.

De Haarmuhle, Buurse

Net over de grens van Buurse ligt de Haarmuhle. Echt zo’n lekkere Duitse tent, waar de bediening in het zwart/wit rond loopt en een strikje voor heeft. Zo heb je gelijk een klein beetje een vakantiegevoel. Het is er nogal oubollig, maar ik hou daar op zijn tijd wel van. Er zit een speeltuintje bij voor kinderen. En er zijn drie routes via Wandelnetwerk Twente, waarvan er 2 (1,7 km en 2,7 km) buggy toegankelijk zijn. Je hoeft dus niet te verdwalen! De routes vindt je trouwens terug op de site van Wandelnetwerk Twente, voor de Haarmuhle kijk je onder Haaksbergen.

Kasteel Twickel, Delden

In de herfst van vorig jaar gingen we op zo’n echte herfstdag naar Delden met vrienden. Ik was nog nooit bij kasteel Twickel geweest en dat leek me wel een mooie plek voor een zondagse wandeling. En dat was het, het is een supermooi gebied waar je heerlijk kunt lopen. Na afloop maakten we een stop bij Hoogspel wat letterlijk op steenworp afstand ligt van Twickel. Hoogspel is een restaurant met speeltuin, een prima plek om de dag te eindigen. En viervoeter Duvel was er ook meer dan welkom!

Wandelen met kinderen

Kasteel Twickel, Delden

 

Het Kabouterpad, Ruurlo

Niet in Twente, maar wel te leuk om hier niet te noemen: Het Kabouterpad in Ruurlo. Een heel leuk bos, waar je in het bos op zoek gaat naar verschillende kabouters. Voor de wat oudere kinderen zijn er ook andere spelletjes te doen. Er zit een restaurant bij, De Heikamp, bekend om de pannenkoeken die al regelmatig in de prijzen zijn gevallen. Lees hier mijn eerder bericht over mijn bezoek aan het Kabouterpad in Ruurlo.

Wandelen met kinderen

Het boekje kochten we bij het restaurant. De meisjes vinden het ontzettend spannend 🙂

 

De Holterberg

Op een van de eerste lentedagen vorig jaar, waren we bij de Holterberg. En ik was blij verrast, wat een heerlijk gebied is dat. Heuvelachtig en heel afwisselend en naderhand eindigden we bij het gezellige Woody’s waar we op het zonnige terras van een welverdiend biertje konden genieten. De kinderen waren lekker in de zandbak en de speeltuin aan het spelen. Echt een fijne plek!

Het Lutterzand, de Lutte

Ik kwam hier vroeg als kind al vaak. Om te wandelen, maar ook met schoolreisjes gingen we vaak naar ‘t Lutterzand. Een supermooi gebied, wat ik eigenlijk weer een beetje herontdekt heb. Je kunt er heel mooi lopen langs het water. En er is ontzettend veel zand, waardoor het voor de kinderen een grote speeltuin is. En erg mooi meegenomen bij Paviljoen ‘t Lutterzand kun terecht voor je welverdiende hapje en drankje. En de kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin die ernaast ligt.

En meer…

Een aantal andere tips die ik kreeg, maar waar ik zelf niet ben geweest zijn:

* Het Rheins, Enter
* Dondertman, Holten
* De Troubadour, Tubbergen

Heb je nog tips?

Ben je bij een van deze plekken geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Het je zelf tips/aanvullingen? Laat hieronder een opmerking achter, vind ik leuk!

Wandelse!

Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.